Dubbelslag Sosa in koninginnenrit Adriatica Ionica Race, Weening vijfde

Dubbelslag Sosa in koninginnenrit Adriatica Ionica Race, Weening vijfde

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 22 juni 2018 om 16:22

Iván Ramiro Sosa heeft de koninginnenrit in de Adriatica Ionica Race een dubbelslag geslagen. De Colombiaanse klimmer van Androni Giocattoli-Sidermec kwam solo over de streep op de Passo Giau. Hij wist Giulio Ciccone in de slotfase uit het wiel te rijden. Ben Hermans eindigde als derde. Pieter Weening kwam als vijfde over de meet.

Gerts opent de vroege aanval
Floris Gerts was een van de aanstichters van de vroege vlucht in deze koninginnenrit. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij kreeg uiteindelijk Jhonatan Narvaez (Quick-Step Floors), Yukiya Arashiro (Bahrain Merida), Enrico Logica, Giovanni Pedretti (Biesse Carrera Gavardo), Floryan Arnoult (Trevigiani Phonix-Hemus 1896) en Antonio Di Sante (Sangemini-MG Kvis) met zich mee. Hun voorsprong werd niet groter dan vier minuten.

Felline en Frapporti nemen over
Op de eerste lange klim van de Passo Rolle vond een schifting plaatsen kwamen enkele renners over uit het peloton. Fabio Felline en Marco Frapporti lieten medevluchters Canola, Gerts en Gazzara achter zich, waarna Felline op de tweede klim van Passo Valles solo vertrok. Frapporti keerde in de afdaling van de Valles terug bij zijn landgenoot. Het peloton volgde op een kleine minuut van de twee.

Bardiani-CSF geeft gas in de favorietengroep
Met die voorsprong begonnen Felline en Frapporti aan de slotklim naar de Passo Giau. De coureur van Trek-Segafredo bleek ook hier de sterkste van het kopduo. Bardiani-CSF leidde het sterk uitgedunde peloton, wat resulteerde in een demarrage van Enrico Barbin. Hij plaveide de weg voor een aanval van ploeggenoten Giovanni Carboni en Giulio Ciccone. 

Sosa maakt het af op de Giau
Edward Ravasi, Ivan Ramiro Sosa en Ildar Arslanov konden het Bardiani-CSF-duo volgen. Met moeite konden Pieter Weening en Ben Hermans de aansluiting vinden. Drie kilometer onder de top versnelde Ciccone, maar zijn poging werd gecounterd door Sosa. De jonge Colombiaan uit de stal van Gianni Savio soleerde naar de ritwinst in de derde etappe. Het is voor Sosa zijn eerste profzege uit zijn carrière.

Hij neemt ook direct de leiderstrui over van Elia Viviani. Ravasi volgt op de tweede plaats, voor Ciccone.

foto: Sirotti

Dit artikel delen:

14 Reacties

Jelmer-038 22 juni 2018 om 16:57

Jammer, dat de tijdsaanduiding weer niet klopt van Procyclingstats voor de 2de dag op rij niet kloppen bij deze race!

Grobbel 22 juni 2018 om 17:00

@Jelmer-038: Wat bedoel je precies? Tijdsaanduiding voor hoe laat de finish ongeveer is, of de verschillen in de rituitslag? Want die laatste volgen zo gauw er meer duidelijkheid is lijkt me.

GianniBugno 22 juni 2018 om 17:22

PCS doet het toch prima? Ze zijn echter ook afhankelijk van de organisatie.

Jelmer-038 22 juni 2018 om 17:22

@Grobbel: Op de video is te zien dat Sosa solo over de finish komt, net als gister waren de tijden tussen de renner ook al verkeerd… gelukkig wel aangepast… Maarja, valt gewoon op. Gister stond er een verschil van 1m22s tussen Viviani in de rituitslag! Wss kunnen ze er zelf weinig aan doen…

Jelmer-038 22 juni 2018 om 17:24

@GianniBugno: klopt, maar is wel jammer…

madeinstars 22 juni 2018 om 17:38

Het duurt soms even voor PCS de juiste uitslagen en tijden heeft. Ze zijn afhankelijk van de input van derden.

AZH 22 juni 2018 om 17:40

Ach half uurtje later staat het gewoon goed. Je moet niet zo zeuren

IlPirata 22 juni 2018 om 17:40

Team Lotto Jumbo haal ook eens een colombiaan. Nu kan het nog, ciccone ook een goede keus. Voordat beiden ook weer bij sky gaan knechten.

Stofzuigert 22 juni 2018 om 17:42

AZH +1

On-topic: Die Savio heeft een neusje voor colombianen!

Grobbel 22 juni 2018 om 18:34

Goede prestatie van Weening overigens, al nekt die zwakke ploegentijdrit hem wel helaas voor een plek bij de beste 5. In die laatste twee ritten van dit rondje zou je normaliter geen grote verschuivingen meer verwachten in het klassement.

maklukzat 22 juni 2018 om 18:41

Riesebeek en Meijers vallen hier toch flink tegen. Weening doet het prima. Van Empel ook lekker bezig.

Grobbel 22 juni 2018 om 18:45

@maklukzat: Riesebeek en Meijers zijn toch geen echte renners voor dit soort klimmen? Dat ze in de bus binnenkomen in plaats van voor plek 35 vechten zegt me niet zo veel. Sowieso zal toch iemand in de buurt van Wippert gebleven zijn (tot de laatste kilometers gok ik, afgaande op de uitslag); die heeft de komende twee dagen mogelijk nog kansen.

IlPirata 22 juni 2018 om 20:51

@Stofzuigert

Savio heeft daar zeker een oogje voor, bernal, nu sosa, rujano en rubiano en de lijst is lang.

maklukzat 22 juni 2018 om 21:23

@Grobbel
Riesebeek en Meijers zijn meer heuvelrenners inderdaad, maar de etappe van gisteren, waar ze wel heuvels voor de kiezen kregen, vind ik ze ook al tegenvallen.

Neem aan dat ze wel ambitie hebben. Terpstra komt vandaag bijvoorbeeld wel 20 minuten eerder over de streep.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair