Sosa na eerste zege voor Team Ineos: “Eindelijk is het raak”

Sosa na eerste zege voor Team Ineos: “Eindelijk is het raak”

foto: Cor Vos

Voor Iván Ramiro Sosa was het een bijzondere dag in La Route d’Occitanie. De 21-jarige Colombiaan bleek namelijk de beste in de koninginnenrit met aankomst in Hospice de France. De klimmer van Team Ineos versloeg niemand minder dan wereldkampioen en leider Alejandro Valverde. “Ik had deze zege echt nodig”, zo vertelde hij na afloop.

De derde etappe van La Route d’Occitanie was bijzonder pittig met de beklimmingen van Hourquette d’Ancizan, de Port de Balès en de slotklim naar Hospice de France. “Het was een lastige slotklim, aangezien ik niet wist wanneer ik precies moest aanvallen. Maar als ik te lang had gewacht, had Alejandro Valverde me kunnen verslaan.”

“Ik denk echter dat ik op het juiste moment ging”, aldus Sosa, die uiteindelijk sneller bleek dan de wereldkampioen. De beloftevolle renner kreeg onderweg hulp van generatie- en ploeggenoot Pavel Sivakov. “Pavel kent de wegen hier zo ontzettend goed, aangezien het voor hem een thuiskoers is. Hij heeft vandaag (gisteren, red.) hard gewerkt.”

Terug naar Colombia 
Voor Sosa is het dus zijn eerste zege voor Team Ineos. De Colombiaan begon zijn debuutseizoen voor de Britse formatie nog uitstekend met een tweede plaats in de zesdaagse rittenkoers Colombia 2.1, maar daarna bleven de resultaten uit. “Ik had deze overwinning echt nodig, eindelijk is het raak”, is Sosa van mening.

“Dit is een heel belangrijk moment. Het idee is om op deze manier door te gaan. Na deze koers keer ik terug naar Colombia, waar ik me zal voorbereiden op de tweede helft van het seizoen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Johnny7 23 juni 2019 om 08:52

Het is gewoon niet leuk meer. Als de 2 grootste namen van de ploeg niet aan het koersen zijn zie je nog steeds in 3 koersen die aan de gang zijn mannen van Ineos in de top 3 van het klassement en bergetappes. Ze hebben gewoon 10 klimmers die bij alle andere ploegen makkelijk kopman kunnen zijn. Het worden er gewoon steeds meer.

rennerske 23 juni 2019 om 09:10

Wen er maar aan Johnny , of beter nog, fan van worden. Als je wint heb je vrienden, gaat voor Ineos overigens maar mondjesmaat op. Iemand fan?

Romāns Vainšteins 23 juni 2019 om 09:58

Veel verscholen fans. Die beginnen eerst met wawawa-ik-ben-geen-grote-fan-van-froome om daarna met een heel lang verhaal aan te zetten hoeveel respect ze wel niet voor zijn mentaliteit en fysieke mogelijkheden hebben. Zelfde voor het treintje met de 40 topklimmers.

MollemaFanatic 23 juni 2019 om 10:19

Ik heb er geen hekel aan. Maar ook geen fan. Altijd JV belkin en Rabo fan geweest.

Zou wel graag TD voor Ineos zien rijden. Lijkt mij de uitgelezen ploeg voor hem.

Scott Sunderland 23 juni 2019 om 14:24

Ik heb geen hekel aan Froome én ik ben geen fan. Dat geldt ook voor diens ploeg wat mij betreft. Ik ben trouwens van geen enkele ploeg echt supporter.

Scott Sunderland 23 juni 2019 om 14:29

Je hoeft toch geen supporter / fan te zijn om respect te hebben voor iemands prestaties en doorzettingsvermogen ? Wat een onzin toch. Dat gelul van je bent voor of tegen ons.

Ribbedebie 23 juni 2019 om 09:24

Qua aantal overwinningen valt die overheersing alleszins mee. Ineos staat nu van alle WT ploegen op de zevende plaats, na Deceuninck-Quickstep, Jumbo-Visma, Astana, Bora, Mitchelton en UAE.

Jan Blokland 23 juni 2019 om 09:33

Dat klopt. Maar het zijn juist de etappe wedstrijden waarin ze domineren. Ze hoeven de etappes daarin niet altijd te winnen, om toch op den duur aan het langste eind te trekken. En dat kunnen ze met de selectie die ze hebben gemakkelihk uitspelen en controleren.

Wheely 23 juni 2019 om 09:43

Ineos mag wel wat meer winnen met zo'n selectie. Een ploeg als Jumbo Visma is pas smerig dominant, winnen het hele jaar al die rondjes van een week met Roglič en als die er niet bij is wint Tolhoek een bergrit in Zwitserland en sloopt Van Aert de boel in de Dauphiné terwijl op het platteland Groenewegen, Teunissen en Van Emden de boel opslokken.

Mwielerfan 23 juni 2019 om 14:14

Echte slokops die van Emden en theunissen

Scott Sunderland 23 juni 2019 om 14:27

In de Giro wist hij zich niet te onderscheiden nog. Maar kennelijk hebben die koerskilometers hem wel beter gemaakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair