Sonny Colbrelli wint verregende editie Gran Piemonte

Sonny Colbrelli wint verregende editie Gran Piemonte

foto: Sirotti

donderdag 11 oktober 2018 om 16:22

Sonny Colbrelli heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Gran Piemonte op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bahrain Merida won een kletsnatte editie, door in de sprint af te rekenen met Florian Sénéchal en Davide Ballerini.

De Gran Piemonte – beter bekend als de Giro del Piemonte – was dit jaar toe aan zijn 102e editie. Tussen startplaats Racconigi en de finish in Stupinigi was geen enkele beklimming opgenomen, wat de sprinters in de kaart speelde. De topspurters gaven echter geen acte de présence. Toch stonden er met Sacha Modolo, Sonny Colbrelli en Eduard Michael Grosu de nodige rappe mannen aan het vertrek.

Sterke kopgroep pakt meerdere minuten 
Om klokslag 12.00 uur werd door de organisatie het startschot gegeven. Na amper vijf kilometer reden vier renners weg. Joey Rosskopf, Filippo Ganna, Quick-Step Floors-stagiair Mikkel Frølich Honoré en Matteo Sobrero wisten een maximale voorsprong te vergaren van twee minuten, maar bleken een vogel voor de kat.

Regen, regen en nog eens regen
Waar Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn nog werden afgewerkt onder relatief zonnige omstandigheden, viel de regen vandaag met bakken uit de hemel. Hierdoor vielen er veel opgaves te noteren, maar waren er ook een pak niet-sprinters die hun kans schoon zagen.

Zo ook Marco Marcato, Davide Ballerini, Andrey Grivko en Matti Breschel. Het viertal wist in de stromende regen een halve minuut uit te lopen, maar een valpartij van Ballerini en Marcato gooide roet in het eten. De twee Italianen gleden onderuit. Hierdoor moesten Breschel en Grivko met z’n tweeën verder.

Dappere Grivko is vogel voor de kat 
Niet alleen renners gingen tegen de vlakte. Ook enkele motards konden hun voertuig niet recht houden, maar hier waren gelukkig geen coureurs bij betrokken. Grivko bleek zich echter in zijn sas te voelen op de gladde wegen richting Turijn. De Oekraïner liet Breschel achter zich, en ging solo verder.

De renner van Astana had lange tijd een mooie voorsprong, maar werd op 12 kilometer van de finish alsnog bijgehaald. We konden ons met andere woorden gaan opmaken voor een sprint. Het was echter James Shaw die op de verrassing speelde. De aanval van de jonge Brit hield geen stand, maar door zijn versnelling brak het peloton wél in meerdere stukken.

Colbrelli wint chaotische sprint 
Een klein groepje mocht gaan sprinten om de overwinning. Het was Colbrelli die van ver aanging, maar niemand kon de Italiaan nog remonteren. Sénéchal eindigde namens Quick-Step Floors op de tweede plaats, terwijl Ballerini na een aanvallende koers nog knap als derde wist te eindigen.

foto: Sirotti

Dit artikel delen:

5 Reacties

Random wielerliefhebber. 11 oktober 2018 om 16:29

bardiani hele laatste deel gereden voor een 7e plek…

de nieuweMerckx 11 oktober 2018 om 19:57

Guardini kan helemaal niks meer. Erg on-Italiaanse renner, want vermagerde tijdens zijn carrière, de meeste Italianen worden alleen maar dikker en dikker.

ASF 11 oktober 2018 om 16:48

Edit: Klopt!

chavanelfan 11 oktober 2018 om 17:15

QS gaat ook voor het record van de tweede plaatsen zo te zien. Dit zou nummer 42 moeten zijn.

simonvanderzee 11 oktober 2018 om 19:51

Tim Wellens DNF? En het was nog wel zijn weer.