Sonny Colbrelli baalt na nieuwe tweede plaats: “Ik ben niet zo blij”
foto: Cor Vos
maandag 31 mei 2021 om 19:03

Sonny Colbrelli baalt na nieuwe tweede plaats: “Ik ben niet zo blij”

Sonny Colbrelli moest voor de tweede dag op rij genoegen nemen met de tweede plaats in het Critérium du Dauphiné. Hij was weliswaar de snelste sprinter, maar beide keren wist een vroege vluchter hem voor te blijven. “Ik ben niet zo blij, want ik had nu graag de gele trui gehad”, reageert Colbrelli.

Bahrain Victorious kwam in de achtervolging op de kopgroep opnieuw te laat. Na Brent Van Moer in de openingsrit, wist ook Lukas Pöstlberger het peloton te verrassen. “Dat is ook wielrennen”, jammert Colbrelli. “Ik ben weer tweede. Ik wil graag mijn ploeg bedanken voor hun steun, maar er was vandaag gewoon een heel sterke kopgroep, en Pöstlberger was erg sterk.”

Toch ziet de leider in het puntenklassement nog wat positieve punten. “Er komen nog andere kansen aan voor mij. Morgen ga ik het opnieuw proberen, maar het is wel de Dauphiné. Het is hier nooit makkelijk. Maar ik ga het morgen op zeker weer proberen om te winnen”, houdt Colbrelli hoop.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2021 19:14
Tuurlijk teleurgesteld maar Sonny is bezig aan een sterk seizoen. Dat maakt de onderhandelingen over een nieuw contract bij Bahrein of ergens anders wel zo makkelijk.
31 mei 2021 19:31
Morgen heeft hij een prima kans, lijkt me zo.
31 mei 2021 19:52
Dan moet zijn ploeg de vluchters veel strakker controleren, hun enige kans op succes hier zijn de sprints met Colbrellii, Ineos niet op kop laten komen want voor hun is het prima als die voorop blijven, ze wiegen de rest alleen maar in slaap...
31 mei 2021 22:56
Toch altijd een net niet renner. Zou zich echt eens ergens volledig op toe moeten leggen, waar hij nu vaak het hele seizoen maar wat aan rijdt.
    1 juni 2021 07:19
    Zeker niet gekeken? Dan zou je niet zo reageren. Reed peloton op tien meter bij de sprint, zelfs Valverde kon zijn wiel niet houden terwijl hij er strak achter reed. Koning Colbrelli gister en vandaag, alleen een vluchter er voor. Dus heeft niks met ‘volledig op toe leggen te maken’; dit is zijn kunstje en daarin is hij absolute wereldtop.
    1 juni 2021 13:55
    @ThorHushovd Wat een onzin zeg. Jij kijkt alleen naar de rit van gisteren. Absolute wereldtop? Een brabatse pijl als enige aansprekende overwinning. Kijk voor de grap naar zijn palmares, dat is verre van wereldtop waardig. Wat ik zeg.. net niet renner.
1 juni 2021 06:46
Bizar dat niet meer ploegen hier voor de trui en de ritzege gaan en zo afwachtend rijden. Onder normale omstandigheden was Pöstlberger op de klim al ingelopen. OK Colbrelli had alleen Teuns, O'Connor heeft het geprobeerd, maar als Asgreen hier een poging waagt rijdt hij er zo naartoe.

Reacties zijn gesloten.