Sondre Holst Enger krijgt stageplek bij IAM Cycling

zaterdag 25 januari 2014 om 13:39
Sondre Holst Enger

foto: Sirotti

IAM Cycling heeft concrete belangstelling in Sondre Holst Enger. De Noor heeft volgens zijn Instagram de eerste meters met de Zwitserse ploeg al gereden. Hem is een stageplek aangeboden voor de tweede helft van dit jaar, die hij geaccepteerd heeft. Holst Enger komt dit jaar uit voor het continentale Team Plussbank-Sparebanken Sør.

Het is niet de eerste keer dat een profploeg interesse heeft in de Noor. Holst Enger won in 2013 de grote beloftenkoers Coupe des Nations Ville Saguenay in Canada en liet een prima indruk achter tussen de profs in de Ronde van Noorwegen. Een bronzen plak bij de beloftenwedstrijd op het WK in Firenze maakte zijn seizoen compleet.

Onder meer Belkin richtte vorig jaar al haar ogen op Holst Enger, die ook begeerd werd door het Franse FDJ.fr. De slag lijkt echter gewonnen te worden door het ProContinentale IAM Cycling. ”Na zijn stageperiode kan hij in 2015 aan de slag als professional. Dat zou mij niks verbazen”, vertelt zijn huidige ploegleider. Bij IAM Cycling mag Holst Enger ook voor eigen kans rijden, waar dat bij andere ploegen niet het geval zou zijn geweest.

Tekst: Goede kok op Mallorca! De eerste sessie met de “grote” jongens. Groot moment voor mij, IAM happy :D #IAMcycling

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair