Sjoerd Bax wint Eurode Omloop, Robbert de Greef eindwinnaar Topcompetitie

Sjoerd Bax wint Eurode Omloop, Robbert de Greef eindwinnaar Topcompetitie

Robbert de Greef - foto: Léon van Bon/Topcompetitie

zondag 17 september 2017 om 16:55

Sjoerd Bax heeft de Eurode Omloop gewonnen. In de afsluiter van de Topcompetitie rondde de renner van Delta Cycling Rotterdam een knappe solo van liefst 25 kilometer af. Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH) werd daarachter tweede. Bax’ ploeggenoot Jason van Dalen eindigde als derde.

In een aanvallende koers kwam nooit echt een kopgroep weg. Tim Kerkhof toonde zich de gehele wedstrijd strijdlustig. In het peloton had Luuc Bugter er halfweg de koers al de brui aan gegeven. Dat betekende goed nieuws voor Topcompetitie-leider Robbert de Greef, want Bugter was zijn grootste concurrent in het klassement.

Sjoerd Bax, Gert-Jan Bosman, Robbie van Bakel en Jelmer Asjes waren de volgende aanvallers. Zij hielden acht achtervolgers (Groen, Kerkhof, Schulting, Hamelink, Gmelich Meijling, Ottema, De Vries en Bovenhuis) op een halve minuut. De Greef had de slag gemist, maar probeerde in zijn eentje de sprong te maken.

De twee kopgroepen smolten samen, enkel Bax bleef voorop. Hij reed een halve minuut bij elkaar en stond die niet meer af.

Robbert de Greef wint Topcompetitie en Roompot-contract
De eindzege in de Topcompetitie ging naar Robbert de Greef. Omdat zijn grootste concurrenten niet genoeg punten pakten, volgt hij Coen Vermeltfoort op en ontvangt de renner van Baby Dump een contractaanbieding van Roompot-Nederlandse Loterij. Adriaan Janssen (SEG Racing Academy) wint de witte jongerentrui, Martin Kelderman (UWTC De Volharding) is de beste clubrenner.

Eurode Omloop 2017 – Uitslag
1. flag-nl Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam)
2. flag-nl Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH)
3. flag-nl Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam)

Eindklassement Topcompetitie 2017
1. flag-nl Robbert de Greef (Baby-Dump)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 17 september 2017 om 18:29

De Greef overall de beste; maar stak er niet heel erg bovenuit heb ik de indruk. Ben benieuwd wat hij kan bij de profs. Hij maakte laatst wel indruk in Echt.

0
maklukzat 17 september 2017 om 18:36

Sjoerd Bax is ook lekker bezig. Daar gaan we volgend jaar nog wel meer van horen.

0
FritsvanHoefelen 17 september 2017 om 19:11

Leuk dagje voor familie Kelderman

0
Don Stephano 17 september 2017 om 19:28

Lang er uit gelegen door een blessure. Die Bax komt er wel.

0
Cadellie 18 september 2017 om 08:12

Lekker Sjoerd!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone