Solozege Pozdnyakov in Azerbeidzjan, Van Winden derde

Solozege Pozdnyakov in Azerbeidzjan, Van Winden derde

foto: Sirotti

donderdag 4 mei 2017 om 13:24

Kirill Pozdnyakov heeft de tweede etappe van de Tour d’Azerbaïdjan gewonnen. De 28-jarige thuisrijder van Synergy Baku kwam solo over de finish en neemt daardoor de leiderstrui over van Mihkel Räim. Oleksandr Polivoda uit Oekraïne eindigde op 39 seconden als tweede, vier tellen voor onze landgenoot Dennis van Winden.

Al vroeg in de koers reed een grote groep met 28 renners weg, met daarbij Dennis van Winden van Israel Cycling Academy. Door het harde tempo op het loodzware parcours bleef na de laatste beklimming van zes kilometer een viertal over, met daarbij onze landgenoot. Acht renners konden daarna nog terug aansluiten bij het kwartet-Van Winden.

In de finale sprong Pozdnyakov weg uit de kopgroep. De sterke thuisrijder zag zijn medevluchters pas na de finish terug en bezorgde Synergy Baku de belangrijke overwinning in ‘eigen’ koers. Van Winden werd, na jaren vol met tegenslag, derde en staat in het algemeen klassement vierde.

De Tour d’Azerbaïdjan duurt nog tot en met zondag. De komende twee dagen staan aankomsten bergop op het programma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

AkkaBoyD 4 mei 2017 om 15:01

Zozo ik ken er welgeteld 3 in de hele top 10(Buts, Vorganov en van Winden)…… Ondanks dat ben ik toch wel blij dat van Winden eindelijk weer es wat laat zien. Vindt het echter wel bijzonder dat we zowat het hele jaar bij de reclame van Eurosport iets over de Tour d’Azerbaidjan krijgen te zien en er vervolgens niet meer dan een samenvatting in de avond van terug komt op de tv. Zou toch zeggen dat dit niet helemaal uit kan qua budget voor de plaatselijke VVV.

0
wimpy 4 mei 2017 om 15:18

polivoda,Kononeko en Vasylyuk zijn vaste waarden in Qinghai lake :)

0
123poetertjes 4 mei 2017 om 15:59

Hé, weer een importazerbeidzjaan.

0
Grobbel 4 mei 2017 om 20:45

De Kolls-brommertjes zijn ook weer op de afspraak inderdaad.

0
Verweggistan 4 mei 2017 om 22:44

@grobbel, maar de Iraniers juist allemaal DNF. (Pourseyedi, Mizbani en nog twee ploegmaats) en Sayar ook DNF.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone