Slotrit Holland Ladies Tour over parcours Gold Race
De Cauberg - foto: Sirotti
donderdag 28 juli 2016 om 09:28

Slotrit Holland Ladies Tour over parcours Gold Race

Het vrouwenpeloton vraagt al langer om een terugkeer van de Amstel Gold Race op de kalender. Begin september krijgen zij de kans om alvast warm te draaien, want in de slotrit van de Boels Rental Ladies Tour rijden de vrouwen de laatste 94,7 kilometer van de WorldTour-klassieker.

Zeventien beklimmingen
De totale afstand van de slotrit bedraagt 114,9 kilometer en start bij Dolmans Landscaping in Bunde. Na zo’n twintig kilometer doemt de Cauberg in Valkenburg op en rijden de vrouwen lus drie van de Amstel Gold Race. Dit is de zware laatste grote lus van 77 kilometer, waarna de rensters de laatste 17,7 kilometer van die lus nog eens moeten bedwingen. In totaal moeten de vrouwen zeventien beklimmingen overleven, in deze volgorde: Adsteeg, Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg, Loorberg, Gulpenerberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg, opnieuw twee keer de Geulhemmerberg, twee keer de Bemelerberg en twee keer de Cauberg. De finish is op de laatste keer Cauberg.

Spetterende finale
Koersdirecteur Thijs Rondhuis is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de slotetappe. “We willen de vrouwen de kans geven te tonen dat het vrouwenwielrennen klaar is voor de echte Amstel Gold Race voor vrouwen. Bovendien geeft dit parcours Nederlands belangrijkste vrouwenwedstrijd een spetterende finale.” De Boels Rental Ladies Tour 2016 staat op de kalender van 30 augustus tot en met 4 september.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2016 09:55
Amstel Gold wordt toch Radler oid

Reacties zijn gesloten.