Sky versterkt zich verder met David de la Cruz

Sky versterkt zich verder met David de la Cruz

Foto: Tim de Waele

donderdag 17 augustus 2017 om 12:33

Sky is druk bezig zijn selectie voor 2018 in orde te maken. De transfer van Jonathan Castroviejo is nog maar net in kannen en kruiken, maar zojuist is ook bekend geworden dat David de la Cruz komend seizoen de Britse formatie komt versterken. De Spanjaard stapt over van het Belgische Quick-Step Floors.

De 28-jarige De La Cruz reed de afgelopen drie seizoenen voor de ploeg van manager Patrick Lefevere. Hij fietste in de Vuelta van vorig jaar naar zijn definitieve doorbraak met ritwinst op Alto del Naranco en een zevende plaats in de eindstand. Hij droeg ook nog één dag de rode leiderstrui. Dit jaar trok hij de goede lijn door met onder meer dagzeges in Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland.

Dave Brailsford – manager van de ploeg van onder meer Tourwinnaar Chris Froome en Michal Kwiatkowski – kondigt nog meer transfers in de nabije toekomst aan. “Castroviejo en De la Cruz zijn de eerste van een reeks aankopen voor komend wielerjaar, bestaande uit renners met ervaring alsook jonge talenten.”

Dit artikel delen:

32 Reacties

Thailand 17 augustus 2017 om 17:11

@ williams, wat een onzin, als ik jou logica door trek zou iedere renner die bij QS onder contract staat prof af zijn als ze niet bij QS onder contract stonden.

0
Thailand 17 augustus 2017 om 17:16

@ pjam4, talent is misschien een wat gek woord gezien zijn leeftijd, misschien is laatbloeier wat. Als je naar zijn palmares kijkt zie je dat hij op zijn 27e er echt door heen komt. Tot 2015 was het gewoon een gemiddelde renner, maar komt hij er door, gewoon zonde van zo’n ventje om die in de trein te laten rijden is mijn bescheiden mening. Voor jonge renners is het een waardevolle leerschool die trein, maar je moet daar niet te lang in blijven hangen. En zeker niet op latere leeftijd als je klaar bent voor het kopmanschap gaan instappen.

0
Gebruikersnaam 17 augustus 2017 om 17:50

Met Kittel, Trentin, De La Cruz, Boonen en (heel waarschijnlijk) Martin verliest QS dus de helft van wat dit seizoen toch wel hun 10 beste renners waren.

Al hun jonge talenten, die nog serieus kunnen groeien, blijven wel allemaal. Dat compenseert het wel wat.

0
brambo 17 augustus 2017 om 19:00

@Gebruikersnaam
QSF heeft misschien wel 10 absolute wereldtopkopmannen en ookal verliezen ze er 5. Probeer er maar eens 10 op te noemen bij elke andere WorldTour ploeg laat staan dat sommige ploegen er 5 hebben.

0
LutsenkoFan 17 augustus 2017 om 19:47

Sinds wanneer is De La Cruz zo goed dan

0
markd 17 augustus 2017 om 19:57

De jeugd komt eraan: Gavaria, Jungels, De Plus, Alaphillipe , Mas ,Cavagna , Narvaez…. ietsje ouder Senechal, Lampaert…en daar boven op de hanen Terpstra, Gilbert, Viviani en wie weet een allrounder/crosser ( er moeten immers nog wat namen ingevuld worden.)

0
ProfrondeZevenbergen 17 augustus 2017 om 22:21

Leuke transfer voor de desbetreffende renner. Het is een mooie pion in het ploegenstelsel van Sky. Een beetje tegengewicht t.o.v. Movistar kan geen kwaad.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone