Sky stelt nieuwe doelen na opgave Froome

vrijdag 4 september 2015 om 11:16
Sky stelt nieuwe doelen na opgave Froome

Mikel Nieve - Foto: Sirotti

Het Britse Sky begon aan de Vuelta met als doel Chris Froome naar de eindzege te loodsen. Na zijn opgave gistermorgen is de ploeg genoodzaakt om een andere strategie te kiezen.  Mikel Nieve is de nieuwe kopman, terwijl ook het ploegenklassement een belangrijk doel is.

De Bask Nieve staat achtste in het algemeen klassement op een kleine twee minuten van klassementsleider Aru. “We hebben nog steeds onze doelstellingen deze Vuelta”, legt ploegleider Dario Cioni uit. “Mikel staat er goed voor in het algemeen klassement, dus hem ondersteunen als man voor het klassement is er daar één van. We staan ook aan kop van het ploegenklassement, dat is een ander doel van ons. We hebben een sterke ploeg en we hopen dat we altijd drie renners in een goede positie hebben. Dat is echt een doel, want als je wint mag je met de hele ploeg op het podium in Madrid.”

Daarnaast zullen de renners meer de aanval kiezen. “We hebben goede renners die Mikel kunnen ondersteunen, maar dat betekent niet dat sommige jongens niet meer vrijheid kunnen krijgen. Ian Boswell heeft al laten zien dat we vanuit een vlucht mee kunnen doen om etappewinst”, aldus Cioni.

Dit artikel delen:

6 Reacties

aeroventiel 4 september 2015 om 11:31

Kan nog veel gebeuren in het ak als je nagaat dat nummer 8 nieve pas op 2min staat. Boswell heeft me toch wel verbaasd dat die nog zo goed standhield in de rit naar Andorra en de tijdrit zou wel voor kiryienka zijn

klassementsrenner 4 september 2015 om 12:26

Als ik sky was zal ik kiryienka een rit laten uitkiezen om aan te vallen. dat is hem ook in 2013 gelukt. In de tijdrit is hij de grootste concurent voor dumoulin dus voor hem zie ik nog wel kansen.

Ab Normaal 4 september 2015 om 12:57

En Henao zal het toch ook niet verleerd zijn?

ikbenprocycling 4 september 2015 om 13:44

2 minuten kan nu nog te overzien zijn.
Zo zie je maar weer, alle ballen op 1 kopman is niet meer van deze tijd.
Backup plan(nen) moet(en) vanaf koersdag 1 effectief van kracht zijn en praktisch aansluiten op plan A, zodat bij nood direct geswitcht kan worden, en tijdverlies voor plan B etc minimaal is. Complexe uitdaging.

Chaba 4 september 2015 om 14:48

Toch valt Henao me wel wat tegen. Ik had daar echt wat meer van verwacht na zijn ronde van Polen waar ik hem attent en sterk vond rijden.

Romāns Vainšteins 4 september 2015 om 17:25

Henao valt bijna altijd tegen, ik denk dat hij het niveau SKY niet aankan.