Sky haalt Diego Rosa

Sky haalt Diego Rosa

foto: © 2016 Zikliamatore

donderdag 27 oktober 2016 om 11:39

De transfer hing al een groot aantal weken in de lucht, maar nu heeft ook Sky officieel mededeling gemaakt van de komst van Diego Rosa. De 27-jarige Italiaan komt over van Astana en tekent voor twee seizoenen. “Dit is een droom die uitkomt”, vertelt Rosa in een persbericht.

Teamplayer
De nummer twee van de jongste Ronde van Lombardije ziet voor zichzelf een mooie rol weggelegd bij Sky. “Ik ben erg enthousiast om straks het Sky-tenue aan te trekken. Dit is een grote stap voorwaarts in mijn carrière. Ik ben er zeker van dat Sky de beste omgeving is voor mij om te groeien en een meer volwassen renner te zijn. Mijn ambities komen overeen met die van het team, om samen hard te werken voor belangrijke resultaten. Ik ben er klaar voor om de kopmannen te ondersteunen in de grote rondes en mijn kansen te gaan in de eendagsklassiekers die mij liggen.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Romāns Vainšteins 27 oktober 2016 om 11:42

En daar gaat het kopmanschap van Poels iig naar ‘gedeeld’ (voor zover dat nog niet het geval was) in de Ardennen en Lombardije. Ook in een jaagtrein en qua beulswerk bergop een wereldtopper.

0
Netraam 27 oktober 2016 om 11:45

Toch altijd wel grappig hoe Poels kopman zou willen zijn, en ze elke keer iemand halen die ook als kopman kan functioneren.
Ik weet niet hoe goed Poels is volgens Sky, maar ik hoop wel dat ze echt de beste man in koers als kopman kunnen uitspelen.

0
snoep de hond 27 oktober 2016 om 11:50

@Romāns Vainšteins & Netraam,
Hoe komen jullie erbij dat Rosa eerder naar voren geschoven gaat worden dan Poels? Tot nu toe heeft Rosa voornamelijk aangetoond dat hij een uitstekende meesterknecht is. Ik zie niet in waarom hij bij Sky, zeker als het gaat om een grote ronde, nu ineens uitgespeeld zou gaan worden als absolute kopman. Verder zou ik het, ook zonder Rosa, niet slim vinden van Sky om alles volledig op Poels te zetten tijdens de Ardennen klassiekers.

0
Johnny7 27 oktober 2016 om 11:53

Sinds wanneer is Diego Rosa een kopman?
Wat heeft hij gepresteerd in een grote ronde van 3 weken?
Ik heb hem nog nooit zolang bij zijn kopman zien blijven als een Scarponi of Cataldo.
Vind dit dus een rare aankoop als hij een bergknecht moet worden.

Maar goed andere mannen laten bij Sky ook ineens wonderbaarlijke dingen zien die we eerder nooit zagen dus zal wel weer dit..

0
Romāns Vainšteins 27 oktober 2016 om 12:02

Rosa is een renner die je in eendaagse klimklassiekers een totaal vrije rol (en dus gedeeld kopmanschap) moet geven. @Johnny > Ik weet niet waarom de grote rondes er ineens bijgehaald worden want waar ik 'in de Ardennen en Lombardije' schreef bedoelde ik eigenlijk 'in de Ardennen en Lombardije'

Dit neemt overigens niet eens weg dat ik SKY zijnde Rosa lekker met Landa naar de giro zou sturen en Poels als lijfeigene van Froome puur naar de tour zou laten pieken.

0
Fiets 4All 27 oktober 2016 om 12:14

@ Johnny? Zoals wie dan?
König: Zeker geen betere uitslagen bij sky dan bij Netapp
Landa: Zeker niet beter gaan rijden dan vorig jaar bij Astana
Sebastiaan Henao: Zeker niet opvallend verbeterd in de afgelopen 3 jaar
Sergio Henao: Geleidelijk aan beter geworden in de afgelopen jaren
Porte: Ook geleidelijk aan beter/constanter geworden, reed in 2010 bij Saxo al top 10 in de giro.
Thomas: Ook niet spontaan een superklimmer geworden, gewoon goede knecht. Goede tijdrijder die niet al te zwaar is.
Poels: Laat af en toe goede dingen zien bergop, maar is nog lang niet constant 3 weken.
Het is puur Froome die enorm goed is. Misschien ook gewoon een talent?? Als hij niet de beste is, is het wel iemand anders. Moeten we die dan ook maar meteen wonderbaarlijk gaan aankijken? Sky heeft ook verreweg het grootste budget, dus kunnen de betere renners elk jaar aantrekken. Maar wat is Sky zonder Froome?

0
Noud89 27 oktober 2016 om 12:28

Inderdaad Fiets4All, ik zou eerder stellen dat het voor mannen van de categorie Rosa vaak juist minder gaat bij Sky. Kwiatkowski, Landa, Intxausti, Konig zijn het nou allemaal niet echt beter gaan doen.

Juist mannen die op een wat lager niveau instromen, zoals Poels, Porte, Thomas en Henao lijken zich uiteindelijk wel erg goed te ontwikkelen bij Sky. Ik vind het in ieder geval op voorhand geen goede keuze van Rosa. Lijkt me niet dat hij daar in de hierarchie nu ineens boven Thomas en Poels staat, en ook een Landa lijkt me gewoon nog wel even hoger te staan. Rosa zal wel gelijk komen te staan met een Nieve ofzo.

0
tendam 27 oktober 2016 om 12:34

@noud89
Ik vind dat de ontwikkeling bij Poels wel meevalt, eerlijk gezegd… bij Vacansoleil en later bij OPQS was hij in bv. Tirreno, Baskenland en de Vuelta al bij vlagen erg goed. En bij Sky is hij dat nog steeds: bij vlagen erg goed.

Het enige echte mirakel dat Sky heeft afgeleverd is Froome, maar van hem moeten we geloven dat dit komt door een virus wat hem de eerste jaren van z’n carriere hinderde.

0
Noud89 27 oktober 2016 om 12:47

@tendam
Tussen zijn periode bij Vacansoleil en Sky is hij in mijn ogen wel veranderd van een kopman die af en toe een mooie ereplaats haalde naar een schaduwkopman/meesterknecht die regelmatig iets wint. In mijn ogen heb je je dan wel ontwikkeld. Dat betekent overigens niet dat Poels gelijk een wereldtopper is. ;)

0
denistel 27 oktober 2016 om 12:49

groeien in bankrekening dat is wel zeker.

0
Rikkert 27 oktober 2016 om 13:09

Zonde dit… Hopen dat het geen waggonnetetje in de sky trein. In een vrije rol laat die toch mooie dingen zien. Ben bang dat het een gevalletje Kwiatkowski gaat worden

0
Front-runner 27 oktober 2016 om 13:10

Nog een sloper erbij in de Sky-Tourtrein. Kan verschrikkelijk hard omhoog rijden.
Ze zullen hem waarschijnlijk ook (gedeeld) kopmanschap beloofd hebben in een aantal rittenkoersen en de Ardennen/Lombardije.

OT: is er al een gerucht bekend waar Sergio Luis Henao volgend jaar gaat rijden? Lijkt me op dit moment de meest gewilde renner die voor volgend jaar nog geen contract heeft. Sky, BMC, Astana en Katusha lijken me het meest reeël.

0
vevie 27 oktober 2016 om 13:15

Frontrunner: Henao heeft volgens mij al bijgetekend.

0
TykkeThor 27 oktober 2016 om 14:09

Zie deze jongen het liefst als rittenkaper en voor de heuvelklassiekers, maar ik denk niet dat Sky hier de juiste ploeg voor is. Nu mag ie waarschijnlijk doen wat hij bij Astana al in mindere mate deed; aanhaken in de klassementstrein. Had hem liever bij een ploeg als Orica of de opvolger van Katusha gezien in een vrijere rol. Doodzonde van zo’n prachtrenner.

0
Fast Freddy 27 oktober 2016 om 14:35

Ik hoop dat die sky-train op korte termijn ontspoort. Is het niet uit eigen beweging, dan maar kwaadschiks. Dit is niet goed voor het wielrennen. Meer concreet, de grote rondes.
Ik begrijp Rosa ook niet. Hij gaat weg terwijl Nibali een plek als kopman achterlaat. Z’n concurrent was nota bene Fuglsang…

0
Kingstown 27 oktober 2016 om 14:49

@ Fast Freddy:

Eigenlijk alleen de TdF. Dat is 3 weken per jaar. Valt allemaal dus reuze mee.

Tenzij jij Sky treintjes gezien hebt in de Giro en de Vuelta die mij ontgaan zijn wat best zou kunnen, want mijn gezichtsvermogen is niet meer wat het ooit geweest is.

0
Fiets 4All 27 oktober 2016 om 15:18

Mee eens Kingstown!
Komt nog bij dat de Tour de France bij uitstek de saaiste koers op de kalender is vanwege de commercie/belangen e.d. Past een saaie manier van koersen goed bij!
Enig oplossing die ik zie is meerder (4-5) korte etappes van ongeveer 100-120 km met beklimmingen en ploegen van maximaal 7 renners, maar dit even compleet off topic.

0
Front-runner 27 oktober 2016 om 15:22

@vevie: je hebt gelijk
Ik heb het volgende artikel gevonden: http://www.ciclismointernacional.com/sergio-henao-sigue-en-sky-he-renovado-por-dos-temporadas/
“La recuperación va muy bien, ya estoy casi al 100%”, indicó. “Respecto a mi futuro, es cierto que se han dicho muchas cosas, pero sigo en Sky por dos temporadas más”, agregó
Hij blijft nog twee jaar bij Sky. Jammer, ik had hem graag wat meer voor zichzelf zien rijden.

0
Spinergy 27 oktober 2016 om 16:12

Landa2

0
tendam 27 oktober 2016 om 16:23

@noud89
Poels won bij Vacansoleil en OPQS ook al met enige regelmaat iets… bv. dezelfde rit in het Baskenland die Diego Rosa dit jaar won, maar Poels deed dat door alle favorieten te lossen.

0
Gerhard 27 oktober 2016 om 18:10

Elissonde ook naar Sky. Leuke Vuelta gereden en hup, naar Sky. Misschien ook om wat goodwill te kweken bij de Fransen?

0
IlPirata 27 oktober 2016 om 18:46

Zonde net als Ellisonde.
Gewoon leuke kopmannen voor de iets minder duurdere ploegjes.

0
Covadonga 27 oktober 2016 om 20:08

Goede aankoop. Ik hoop dat hij progressie blijft maken. Ik ben alvast benieuwd. Het hoeft voor Poels helemaal niet verkeerd te zijn. Zoals hiervoor al genoemd, lukt dat zeer regelmatig niet bij Sky.

@fastfreddy
Rare reactie. Ik hoop niet dat je gekke dingen gaat doen. Ga dan lekker weg van de wielersport. In het voetbal kun je wellicht je heil wel vinden.

0
Frits des Jeux 27 oktober 2016 om 23:11

Rosa wordt toch behoorlijk overschat als renner. Is niet eens piepjong meer en laat af en toe leuke dingen zien. Echter niets om ook maar ergens een kopmanschap op te eisen. Een goede knecht, die je vooral in kleine rondjes zn kansen eens moet geven.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone