Sky en Orica-GreenEDGE berusten in nederlaag

maandag 18 april 2016 om 11:08
Sky en Orica-GreenEDGE berusten in nederlaag

Foto: Sirotti

Sky en Orica-GreenEDGE controleerden zondag lange tijd de koers tijdens de Amstel Gold Race, maar deze inspanningen werden niet beloond. Michael Matthews strandde namens de Australiërs op een vijfde plaats, terwijl Sky-kopman Michal Kwiatkowski zelfs al vroeg moest passen. De twee ploegen erkenden na afloop dat de concurrentie beter was.

Matthew White, ploegleider bij Orica-GreenEDGE, stelde tegenover Cyclingnews dat de weersomstandigheden een grote rol speelden. “Het was een lastige dag, daardoor zat iedereen aan zijn limiet. Het is altijd lastig om een achtervolging te organiseren als de aankomst anderhalve kilometer na de top van een beklimming ligt, maar de mannen waren gewoon niet goed genoeg. De twee favorieten waren Sky en wijzelf, en samen controleerden we 95 procent van de hele wedstrijd, maar onze kopmannen waren gewoon niet goed genoeg om het karwei af te maken.”

“Wie had verwacht dat Kwiatkowski zou lossen op dertig kilometer van het einde? Het was op een gegeven moment erg, erg koud en ik denk dat sommige renners niet goed genoeg gekleed waren”, vervolgt White. “Het was een mooie dag op die twintig minuten na, waarin het hard regende en de temperatuur zakte naar vijf graden. Sommige renners kunnen niet goed tegen die verandering. Ik heb nog niet met Michael  of Simon gesproken, maar ik ben er zeker van dat ze teleurgesteld zijn.”

Dat geldt ook binnen het Sky-kamp. “Het is jammer dat Michal (Kwiatkowski) moest lossen”, stelt ploegleider Kurt-Asle Arvesen op de website van de ploeg. “Hij had gewoon geen goede benen, zo simpel is het.” Lars Petter Nordhaug en Sergio Henao werden vervolgens naar voren geschoven. “Zij gaven alles op de Cauberg, maar konden niet mee met Gasparotto. Daarna belandden ze in een groep van 29 man met daarin betere sprinters.” De twee eindigden uiteindelijk als 28 en 29e.

Arvesen had tot slot goede woorden over voor Danny van Poppel. “Danny reed lange tijd supersterk in de wind, waardoor de mannen achter hem op hun gemak zaten. Dat is erg belangrijk in een koers als deze, waarin je steeds moet draaien en keren op smalle weggetjes.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Romāns Vainšteins 18 april 2016 om 11:31

Matthews en Gerrans pruimen elkaar niet gelijk Gilber & v Avermaet / Cav & Greipel / Démare & Bouhanni / Nibali & Aru. Omdat het renners met dezelfde kwaliteiten zijn zit je met een dik probleem daaro.

Jandepandaman 18 april 2016 om 11:37

@Romans
Ik zou nou niet bepaald willen zeggen dat ze dezelfde kwaliteiten hebben. Gerrans is een volwaardig puncher met een goed eindschot waar Matthews een sprinter is die goed een pukkeltje kan verteren. Alleen zie ik Gerrans op een heuvel aanvallen waar ik een Matthews dat niet zou doen.

mus van de maasstad 18 april 2016 om 11:37

ik denk dat Simon en Michael ook nog niet met elkaar gesproken hebben.

Kwiat 18 april 2016 om 12:46

Kwiat had last van de kou. Het kan zo omslaan bij hem. Vorig jaar ook alleen goed in de Amstel, maar in de Waalse Pijl en Luik zakte hij er doorheen.

Maar in Luik gaat hij goed zijn. De vorm heeft hij nu écht. Kijk naar E3 en Vlaanderen. Alleen hij is te kwetsbaar.

Laatste man 18 april 2016 om 13:18

Matthews had wereldkampioen kunnen zijn en minimaal 1x de Amstel gewonnen als Gerrans zich net zo had gegeven als Albasini.

Soit 18 april 2016 om 14:07

Wielrennen is toch (stiekem) een individuele sport…. Heerlijk die ‘kibbelende’ koppeltjes.
SKY en Orica zouden beter kunnen leren van het zogenaamde gecontroleerd rijden. Zolang, met respect, ex- wielrenners achter het stuur (en microfoon) zitten hoef je eigenlijk geen tactische wonderen te verwachten, uitzonderingen (Riis) daar gelaten. Als je filmpjes van in de auto ziet pffff. Ik zou een ander kanaal op mijn oortje zetten. In het geval van de AGR zou men beter helemaal zonder oortjes kunnen rijden, dan krijg je waarschijnlijk een mooie koers en anarchie in plaats van controle tot bijna (!) aan de streep. Maar let op: hardleers, du ze gaan het in LBL gewoon weer doen. Zucht!

chasse patat 18 april 2016 om 14:11

De huidige weersverwachtingen voor zondag. Temp tussen 0-5 graden en kans op natte sneeuw. Dat wordt dus weer goed voorbereiden.

Spinergy 18 april 2016 om 14:13

Ik verwacht zondag minimaal een ouderwetse ‘Andy Schleck solo’ in Luik!

SolitaryShell 18 april 2016 om 14:30
Quote:
Jandepandaman – 18 april 2016 om 11:37
Alleen zie ik Gerrans op een heuvel aanvallen

Serieus? :D

Romāns Vainšteins 18 april 2016 om 14:37

@Spinergy > Van wie ? Nibali, Wellens, Bardet ???

TykkeThor 18 april 2016 om 15:04

@Spinergy
Ik hoop het, maar ik vrees ervoor. Hopen dat een Nibali of Wellens de koers vroeg openbreken om de knechten van de wacht-wacht-poef klimmertjes op te roken.

Jandepandaman 18 april 2016 om 15:55

@SolitaryShell
Dat is figuurlijk bedoeld. Ik bedoel dus dat ik berg op Gerrans wel zou zien aanvallen en Matthews niet.

Tokstar 18 april 2016 om 16:01

@jandepandaman
Figuurlijk of niet, Gerrans en aanvallen in één zin :p?

Gelukkig zijn er nog renners als Wellens. Daarvan weten we dat ie in elke koers wel iets probeert.

Headlines

Materiaalzone

Populair