Sky blij met komst Landa: “Een van de beste klimmers ter wereld”

zaterdag 26 september 2015 om 11:46
Sky blij met komst Landa: “Een van de beste klimmers ter wereld”

Foto: Sirotti

Nadat de renner zelf vorige week al verklapte dat de kogel door de kerk is, heeft nu ook Sky officieel de komst van Mikel Landa bevestigd. “We hadden hem al een tijdje in het vizier. Hij heeft laten zien een van de beste klimmers van de wereld te zijn en is pas 25 jaar oud”, zegt een tevreden ploegbaas Dave Brailsford op de officiële website.

“Mikel is een renner die we al vier of vijf jaar nauwlettend in de gaten hielden”, geeft Brailsford aan. “Hij heeft aangetoond een enorm talent te zijn en dat hebben we altijd geweten.” De Bask won dit seizoen onder meer twee ritten in de Giro en de koninginnenrit in de Vuelta.

Zesde versterking voor Sky
Landa is de zesde aanwinst voor Sky voor volgend seizoen. Gisteren maakte de ploeg de komst van Danny van Poppel en Beñat Intxausti bekend. Alex Peters, Gianni Moscon en Michal Golas werden al eerder aangetrokken.

Dit artikel delen:

34 Reacties

Jay 26 september 2015 om 11:49

Dan gaat sky een beetje het Barcelona van het wielrennen worden. Kunnen nu zo'n beetje alle wedstrijden en ronden voor de prijzen gaan

rolei 26 september 2015 om 11:58

En de laatste is dan Kwiatkowski, ze hebben opnieuw goed ingekocht

Colbrelli. 26 september 2015 om 11:58

Wat een sterke groep renners heeft Euskatel eigenlijk achtergelaten in het peloton. Stel je voor dat ze er nu nog zaten met Landa, Nieve, Intxausti, de gebroeders Izagirre, Lobato, Sanchez, Castroviejo, Sicard, Kocjan. Dat is een volwaardig Wt-team met een mooi aantal prestaties in een seizoen. Zonde dat deze ploeg er niet meer bij zit.

LaurentJalabert 26 september 2015 om 12:19

@Colbrelli nooit over nagedacht, zijn dat allemaal Basken? Jammer dat Euskatel niet meer bestaat, toch een beetje het idee Roompot alleen dan goed.

Rhohan 26 september 2015 om 12:33
Quote:
Dan gaat sky een beetje het Barcelona van het wielrennen worden. Kunnen nu zo’n beetje alle wedstrijden en ronden voor de prijzen gaan

We zullen het zien… de wielen zijn rond, het is 9 tegen 9 en we rijden op vlakke en minder vlakke wegen…. ;)

Purito 26 september 2015 om 12:44

Echt een bijzondere renner Landa. Als ik hem zie, dan beleef ik opnieuw de tijden van Pantani.

Ik vind het een nog spectaculairdere klimmer dan Contador. Die laatste klimt lelijk (in mijn ogen), terwijl Landa een stylist op de fiets is.

Als ze hem goed begeleiden, en aan zijn tijdrit schaven, dan gaat hij de Giro overtuigend winnen.

Colbrelli. 26 september 2015 om 12:53

@LJ

Voor zover ik weet alleen Kocjan en Sanchez dan niet. Kocjan is erbij gekomen nadat ze een ietwat andere weg waren ingeslagen. Sanchez had een uitzonderingspositie, maar die kan ik niet loszien van Euskatel.
Sicard is dan wel nog een Franse bask, maar dat telt ook.

hongerklopje 26 september 2015 om 12:59

@purito, contador geen stylist? Het is dan geen stilzitter, maar hem op stukken van 15 % zien dartelen doet mijn wielerhart sneller kloppen.

Landa vergelijken met Pantani is ook niet echt handig btw.

Purito 26 september 2015 om 13:05

@hongerklopje
Ik vind het geen gezicht, in tegenstelling tot vele andere wielerfans. Maar het is wel een fantastische renner; een knokker. Maar een mooie stijl? Nee, absoluut niet.

Wat maakt dat doping gedoe nou uit? Ik heb bij Landa altijd een soort van enthousiasme als hij op de trappers gaat staan. Net zoals ik dat had bij Pantani.

Rhohan 26 september 2015 om 13:20

@Purito;
Sorry, maar wat je zegt is echt bullshit. Contador is echt een fraaie klimmer en samen met Quintana echt een genot om naar te kijken bergop. Bij Landa heb je altijd het gevoel dat er nog een versnelling inzit, maar dat blijft dan uit. Dat zou je een mooie stijl kunnen vinden, mij ergert het af en toe. Bij Aru is dat weer het tegenovergestelde. Die gebruikt minstens het 3 meter brede wegdek om omhoog te klauteren en rijdt z’n concurrenten meermaals de berm in met z’n gezwabber. Het heeft iets moois, maar absoluut niet stilistisch.

Contador#N.1 26 september 2015 om 13:33

Landa vs Nibali in de giro. Contador vs Aru vs Froome in de tour. En Contador vs Landa in de vuelta voor die duels teken ik.

Purito 26 september 2015 om 13:36

@Rhohan
Zou het misschien komen omdat Landa zich telkens moest inhouden, omdat Aru gewoon zwakker was? Landa heeft in de afgelopen Giro en Vuelta laten zien een betere klimmer te zijn dan Aru.

Ik vind Contador een lelijke klimmer. Jij vindt hem een mooie klimmer. Maar ik praat bullshit. Tuurlijk, logisch. Dat je überhaupt Quintana en Contador met elkaar vergelijkt, is bijzonder vreemd. Quintana is eveneens een genot om naar te kijken bergop: zo stil, zo vast. Contador oogt daarentegen veel te onrustig en schokschouderend. Niks fraais aan.

Maar dat is slechts een mening he. Net als dat van jou slechts een mening is.

klootje kriekeljon 26 september 2015 om 13:40

Er is toch niks mooiers dan een dartelend klimmende Contador?!

Pils 26 september 2015 om 13:47

@
Quintana rijdt volgend jaar niet mee om winst in grote rondes?

MooieMario 26 september 2015 om 14:07

Goede aanwinst voor Sky maar of hij meteen de kopman is dat moet nog blijken want ze hebben er nogal veel die een goed klassement kunnen rijden. Op dit moment is zijn tijdrit nog te matig om bij Sky het absolute kopmanschap af te dwingen. De Landa van de giro had de Vuelta kunnen winnen.

Purito bedoeld dat esthetisch. Contador zit niet zo mooi op zijn fiets als een Landa,Valverde of Quintana. De aanvallende manier van koersen maakt Contador speciaal en als hij tekeer gaat op een berg is dat mooi om te zien maar het is geen stylist. Froome is toch ook qua manier van fietsen niet om aan te gluren maar het zal hem worst wezen want hij wint.

brecht_vdk 26 september 2015 om 14:11

Danny zal alles zelf moeten doen volgend jaar

Vic413 26 september 2015 om 14:17

Is Kwiatkowski nu definitief van sky of niet?
@Contador#N.1: Quintana rijdt ze volgend jaar allemaal weg.

Contador#N.1 26 september 2015 om 14:31

@Quintana aanbidders
Quintana zal nooit meer een grote ronde winnen hij is gewoon niet goed genoeg. Hij is sinds 2014 niet beter geworden. Als je dan ziet hoeveel beter Aru en Landa zijn geworden kun je Quintana wel afschrijven. Hij zal volgend jaar weer 2 worden in de tour en daarna nooit meer podium rijden. Hij heeft het gewoon niet in zich.

Purito 26 september 2015 om 14:39

@Contador#N.1
Haha, Aru zou in zijn Vuelta vorm nog niet eens in de buurt komen van het podium. Quintana is nog altijd een klasse beter dan onze Italiaanse vriend.

Ik ben het wel met je eens dat Quintana een beetje gehyped is. Maar hij is na Froome en Contador de beste ronderenner (met wellicht Nibali daarbij). Die kan nog voldoende Giro/Vuelta’s winnen. Tour wordt inderdaad wel wat moeilijker, zeker met een lange tijdrit daarin. Maar de kans dat Aru op een ronde blijf steken, is groter dan dat Quintana dat doet.

Ingmar 26 september 2015 om 14:42

Wie zijn dan de vertrekkers bij Sky?

123poetertjes 26 september 2015 om 14:43

Apart dat Landa met de Spaanse vlag wordt aangekondigd en Beñat met de Baskische. Beiden hebben een keer publiekelijk de Spaanse vlag geweigerd, Landa bovendien ook nog het volkslied. Weet dus niet of Mikel hier happig op is.

Voor Intxausti was dit denk ik de slechtste stap mogelijk, al kan hij er vast wel een mooie auto voor kopen. Bij Movistar kwam hij een beetje op een dood spoor, maar kreeg hij toch wel af en toe nog een kansje. Prima dat hij daar weg is, maar u moet hij zich schikken in een treintje.

@Colbrelli, LJ
Lobato is ook geen Bask trouwens. En Intxausti heeft een groot deel van zijn wielercarrière buiten het Baskenland doorgebracht, hij reed ook maar één seizoen bij de oranjes. Verder mag Spanje inderdaad blij zijn met die malle knakkers in het mid-noorden, samen met Vlaanderen de meest wielergekke regio ter wereld. Hun succes verbloemt hoe treurig het Spaanse wielrennen er eigenlijk voorstaat.

albertooo 26 september 2015 om 14:44

@Purito
Landa klimt niet zo mooi, als hij diep gaat. Dan is het ook schokschouderen, hoofd op en neer. Dat Contador een andere stijl heeft klopt, maar tijdens zijn beste momenten vond ik zijn stijl onweerstaanbaar. Je mag het hier niet mee eens zijn, maar een vergelijking tussen hem en Landa maak ik liever over enkele jaren pas. Straks gaat Landa nog Froome’s ademhalingstechnieken overnemen ;)

Rodney 26 september 2015 om 14:58

Arme Wout Poels. Loze beloftes gekregen?

schipperaar 26 september 2015 om 15:04

Gelukkig is ie verlost van Aru voor wie zich menigmaal moest opofferen en die niet uitblinkt in koersinzicht. Bij sky verzetten ze de bakens als landa beter blijkt dan Froome die geen moeite heeft zich uit te sloven voor ploegbelang.

albertooo 26 september 2015 om 15:22

@schipperaar
Aru, in een tijdsbestek van twee jaar Vueltawinnaar met verder vijf ritten in grote rondes op zijn palmarès, heeft geen goed koersinzicht? Froome, die ooit zijn kansen op ritwinst in de Tour opofferde omdat Wiggins hem aan het lijntje hield, helpt zijn ploeg niet?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair