Youri IJnsen
maandag 3 april 2023 om 11:03

Sjoerd Bax hoopt dat massale val uit samenvatting Ronde van Vlaanderen blijft: “Achterlijk”

Video Feest voor Sjoerd Bax na de Ronde van Vlaanderen 2023. De 27-jarige Nederlander maakt deel uit van het winnende team UAE Emirates, met uiteraard Tadej Pogačar in de gelederen. Toch werd dat feestje gevierd met één renner minder. Tim Wellens brak zijn sleutelbeen bij een massale valpartij, veroorzaakt door een onbezonnen manoeuvre van Filip Maciejuk. Tot ergernis van heel het peloton, inclusief Bax.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De beelden gingen massaal viraal op social media, waar ook niet-wielerliefhebbers de video gebruikten om oneliners de wereld in te slingeren (‘Go Ahead Eagles die de spanning uit de Eredivisie haalt’, bijvoorbeeld). Het peloton kookt echter van woede om de actie van Maciejuk, die in een sompige grasstrook naast de weg probeerde naar voren te rijden. Hij verloor de controle over zijn fiets, kegelde Wellens en vervolgens bijna heel het peloton om ver.

“Alles verliep redelijk volgens plan”, zegt Bax over de wedstrijd van UAE Emirates. “Het was jammer dat we Tim verliezen bij die grote valpartij. Dat zulke valpartijen gebeuren, dat is jammer”, begint hij netjes. “In het begin denk je nog – sorry dat ik het zeg – van: ‘What the f•ck gebeurt hier?’. Iemand springt ergens overheen, blijft haken en neemt iedereen mee… Je ziet dat dan vaak in de highlights voorbij komen. Maar het is geen highlight. Eigenlijk is het achterlijk.”



Tevreden met zijn eigen koers
Uiteindelijk won UAE Emirates de koers door een magistraal optreden van kopman Pogačar. Zelf was Bax ook te spreken over zijn eigen prestaties. “Ik heb een hartstikke mooie dag beleefd! Ik kon goed meekoersen. Ik denk dat ik zo’n beetje mijn beste Vlaamse koers heb gereden van dit voorjaar. Ik had tot voor De Ronde een beetje moeite met positioneren, maar dat ging zondag een stuk beter. Ik heb goed mijn ding kunnen doen en de rest van de ploeg ook. Daar ben ik wel echt blij mee.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
3 april 2023 11:59
Quote 'Maciejuk, die in een sompige grasstrook naast de weg probeerde naar voren te rijden ' klopt niet. Hij probeerde dat op een verharde strook naast de weg en toen doemde plots die sompige strook op. En over wat er daarna gebeurde heeft volgens mij geen enkele renner nog de controle. De les die moet getrokken worden is dat het absoluut moet onmogelijk gemaakt worden om gebruik te maken van stroken parallel aan de rijbaan. Misschien moet ook de organisatie hier een meer doortastende rol in spelen. Waarmee ik deze actie trouwens langs geen kanten goed keur.
3 april 2023 11:17
5-tal botbreukjes gisteren… net iets hoger dan het gemiddelde…. Wake up wielerwereld… geen ouder laat zijn kind nog fietsen en idd Sjoerd, vooral blijven herhalen die beelden…
3 april 2023 12:01
Volgens mij is zompig met een -z

Maar los daarvan: je, debiele actie, nee, vast niet zo bedoeld.
En masse blijven inhakken op dat stunteljoch lijkt me niet meteen heel erg nodig.

En verder moet Sjoerd niet naief zijn vind ik toch: crashes en met name de idiote zijn een meer pakkend en beklijvend uithangbord richting de rest van de wereld. Hoe vervelend het ook overkomen mag.
    3 april 2023 15:37
    Idd zo zijn de crashes bijvoorbeeld ook het enige leuke aan de Formule 1. Wielrennen heeft daarnaast echter nog veel meer

Reacties zijn gesloten.