Simon Yates wint koninginnenrit in Ruta del Sol: “Heb een heel goede winter gehad”

zaterdag 23 februari 2019 om 18:55
Simon Yates wint koninginnenrit in Ruta del Sol: “Heb een heel goede winter gehad”

foto: Cor Vos

Simon Yates bleek vandaag oppermachtig te zijn in de koninginnenrit van de Ruta del Sol. De Brit viel op de slotklim aan en kwam uiteindelijk met bijna een halve minuut voorsprong op de concurrentie over de finish. “Normaal win ik nooit zo vroeg in het seizoen, maar nu heb ik een heel goede winter gehad”, vertelt de Vuelta-winnaar na afloop.

“Laten we deze trend nu maar voortzetten en doorgaan met winnen”, lacht Yates na op de website van zijn ploeg. “Ik had betere benen dan de afgelopen dagen. Vandaag waren de benen echt heel goed, dus natuurlijk ben ik heel erg blij om te winnen.”

De Brit was gebrand om deze etappe te winnen, zeker omdat hij de afgelopen dagen al de nodige tijd had verloren: “We wilden er met de ploeg een harde wedstrijd van maken, maar Astana dacht hetzelfde. Zij deden het meeste werk op de eerste klim, waarna de race vervolgens ontbrandde.

“Ik stond zelf niet hoog in het klassement, dus ik dacht dat ik meer vrijheid zou hebben. Ik wilde de druk op Astana en de andere teams opvoeren. We wilden niet achter de feiten aanrijden en dus ben ik vroeg aan mijn aanval begonnen. Nadat de selectie was gemaakt, hoefde ik alleen nog maar mijn eigen ding te doen”, eindigt Yates.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair