Simon Yates soleert naar zege in GP Miguel Indurain

zaterdag 1 april 2017 om 17:32
Simon Yates soleert naar zege in GP Miguel Indurain

Foto: Sirotti (archief)

De GP Miguel Indurain is een prooi geworden voor Simon Yates. De Brit van Orica-Scott sprong in de finale weg uit een sterk groepje en hield daarna knap stand. Michael Woods (Cannondale-Drapac) eindigde als tweede op 24 seconden, voor Sergio Henao van Sky.

Het duurde vandaag vrij lang voordat de vlucht van de dag ontstond. Na meer dan één uur koers kregen acht renners uiteindelijk een vrijgeleide. Het ging om de volgende namen: Roman Kreuziger (Orica-Scott), Matvey Mamykin (Katusha-Alpecin), Jason Lowndes (Israel Cycling Academy), Marcos Jurado (Burgos-BH), Adrián González, Eneko Lizarralde (beiden Euskadi Basque Country-Murias), Nick Schultz (Caja Rural-Seguros RGA) en Marcis Kalnins (Rietumu Banka-Riga). Van deze acht bleken Kreuziger, Mamykin en Schultz het sterkst. Zij wisten het langst voorop te blijven, maar op vijftig kilometer van het einde was ook hun avontuur voorbij.

In de finale kregen de renners een aantal pittige hellingen voor de kiezen. Het lastige parcours zorgde ervoor dat een groep met negen sterke klimmers voorop kwam te liggen. Orica-Scott had Simon Yates, Carlos Verona en Damien Howson mee; Movistar kon rekenen op Gorka Izagirre, Ruben Fernandez en Marc Soler; Sky was met Vasil Kiryienka en Sergio Henao vertegenwoordigd en Cannondale-Drapac had Michael Woods vooraan. Hun voorsprong was groot genoeg om voor de zege te kunnen strijden.

Daar maakte Simon Yates handig gebruik van. De Brit was eerder op de dag al eens weggesprongen met Gorka Izagirre en op tien kilometer van het einde plaatste hij op een klimmetje een nieuwe versnelling. Dit keer ging hij er solo vandoor. De rest zag hem vervolgens nooit meer terug.

Dit artikel delen:

12 Reacties

nederbelg 1 april 2017 om 17:38

Woods, Henao, Soler, geen pannenkoeken die hij achter zich laat. Leuk slotklimmetje ook.

0
Mathieu Moller 1 april 2017 om 17:42

Yates is zelf dan ook absoluut geen panne(n)koek.

0
hardfietser 1 april 2017 om 17:44

Goed in vorm voor Baskenland die S.Yates…

0
jorryt 1 april 2017 om 18:14

@nederbelg, behalve als je onder een steen hebt gelegen dan weet je dat de broertjes Yates zich niet meer hoeven te bewijzen en geen pannekoeken zijn.

0
TykkeThor 1 april 2017 om 18:19

Ik denk dat nederbelg de overwinning van Yates slechts van wat meer glans wilt voorzien door het niveau van de tegenstand te onderstrepen, ondanks dat het ‘slechts’ de GP Indurain betreft.

0
Baukema Tomoulin 1 april 2017 om 18:32

Dus enkel Orica, Sky, Cannondale & Movistar deden mee? Klinkt een beetje als een 'ons kent ons' festijn.

Edit: ik heb net de volledige uitslag bekeken en het lijkt dat vooral Katusha de grote verliezer was. Met die mannen aan de start verwacht je een wat prominentere rol

0
Petros 1 april 2017 om 18:53

Simon of Adam, het is mij altijd om het even, ik kan het onderscheid ook niet maken. Kan iemand mij vertellen wie de betere van de broertjes Yates is? En of een van de twee zich in iets onderscheidt? Of zijn ze echt volledig aan elkaar gewaagd?

0
MrSjaakBraak 1 april 2017 om 18:54

Waar was Valverde?

0
De Brigadier 1 april 2017 om 19:09

Vraag me soms wel eens af hoe de UCI die broertjes uit elkaar houdt. Wie merkt het als Adam de ene dag opstapt in een ronde en Simon de volgende dag?

Het valt in elk geval op dat ze nooit tegelijkertijd goed zijn.

0
ChefSpijker 1 april 2017 om 19:23

Valverde liet zich vangen toen op het vlakke het eerste peloton brak. Maar Movistar leek het ook wel prima te vinden met Soler, Izagirre en Fernandez mee tegen Henao en Yates. Moreno deed bijv. geen kopwerk voor Valverde in groep 2. Maar Yates was gewoon veruit het sterkst.

0
nederbelg 1 april 2017 om 19:51

@tykkethor
Bedankt voor de flash course ‘begrijpend lezen’
@brigadier
Volgens mij deden ze dit ook al op school, bij mondelinge examens…

0
Covadonga 1 april 2017 om 20:08

@Brigadier
Adam verliet zelfs vroegtijdig de Tirreno om voor Simon een top 10 plek in Parijs-Nice veilig te stellen -).

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone