Simon Yates ontpopt zich tot tijdritspecialist: “Had dit niet verwacht”
foto: Cor Vos
donderdag 14 maart 2019 om 17:26

Simon Yates ontpopt zich tot tijdritspecialist: “Had dit niet verwacht”

Simon Yates die een tijdrit wint: het is een combinatie die je niet snel verwacht. In Parijs-Nice wist de Brit van Mitchelton-Scott na 25 kilometer echter de snelste tijd te realiseren. “Ik had dit niet verwacht”, zo liet hij weten in het flashinterview.

Yates rolde al vroeg van het startpodium, aangezien de 26-jarige renner al op ruime achterstand staat in het klassement. Met de vorm van de Vuelta-winnaar zit het echter wel snor, zo liet hij zien onderweg naar Barbentane. De klimmer van Mitchelton-Scott wist uiteindelijk Nils Politt én Michal Kwiatkowski van zich af te houden.

“Ik ben echt heel erg blij”, is de logische openingszin van Yates. “Ik had vandaag echt een hele goede dag. Ik voelde me woensdag eigenlijk ook al uitstekend, maar toen konden we niet meestrijden om de ritzege. Ik probeerde het vandaag opnieuw”, zo vertelt de ronderenner.

Komende etappes 
Yates liet in de recente Ruta del Sol al zien uitstekend te kunnen tijdrijden, maar winnen van iemand als Kwiatkowski? “Ik had het zeker niet verwacht”, aldus de Brit. “Het is een verrassende zege, gezien het ontbreken van een echte beklimming”, zo kijkt de dagwinnaar terug op het parcours.

De vraag is of Yates deze week nog een etappezege kan boeken. Het terrein van de Brit moet namelijk nog komen: het gebergte. “We gaan het zien”, houdt hij zich wat op de vlakte. “Er zijn een aantal sterke concurrenten. Ik hoop de komende dagen nóg beter te worden”, waarschuwt de klimmer de concurrentie.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2019 17:38
Leuk stukje. Alleen laten ze wel weg dat hij de afgelopen dagen heeft laten begaan dus wel frisser was dan menig andere zoals kwiat en Wilco. Dus de kans dat hij vooruit mag in de bergen is daardoor ook groter hij betekend toch niks meer in het klassement haha
14 maart 2019 18:43
Bijzonder!
14 maart 2019 19:33
"Had dit niet verwacht" Wie wel, Simon? Ik zeker niet maar kennelijk van de winter een enorme progressie geboekt. Waarschijnlijk veel op de tijdritfiets getraind :-)
15 maart 2019 00:45
Waar zijn de cijfers?
15 maart 2019 06:23
Iets wat te mooi is om waar te zijn....
15 maart 2019 07:16
Dat hij nog puf heeft om door te gaan is nu wel duidelijk, ja.

Reacties zijn gesloten.