Simon Yates na behouden rode trui: “Ben niet bang voor tijdritten”

Door , dinsdag 11 september 2018 om 18:55
Simon Yates na behouden rode trui: “Ben niet bang voor tijdritten”

foto: Sirotti

Simon Yates wist vandaag met verve zijn rode leiderstrui te behouden in de Vuelta a España. Sterker nog: de Brit wist in de 32 kilometer lange tijdrit naar Torrelavega tijd te pakken op de meeste concurrenten. “Ik ben blij met mijn prestatie. Door al het harde werk ben ik niet bang voor tijdritten”, zo liet de leider na afloop weten in het flashinterview.


Yates eindigde uiteindelijk als 13e, op 1:28 van ritwinnaar Rohan Dennis. In het klassement heeft de Brit nu een voorsprong van 33 seconden op zijn naaste belager Alejandro Valverde, terwijl Steven Kruijswijk als de nieuwe nummer drie volgt op 52 seconden.

“Ik heb mijn voorsprong weten uit te breiden, dus ben ik zeer blij met mijn prestatie”, analyseert Yates. “Ik was voor aanvang niet bang omdat ik de afgelopen periode veel heb geschaafd aan mijn tijdrit. Ik geniet er tegenwoordig zelfs van.”

Topfavoriet voorzichtig: “Ik verwacht nog enkele zware dagen”
Yates lijkt dé topfavoriet om de Vuelta te winnen, maar de renner van Mitchelton-Scott waakt voor overmoed. “We hebben nog altijd een lange weg te gaan. Ik verwacht nog enkele zware dagen, zeker omdat mijn concurrenten nog dicht staan in het klassement.”

“Ik hoop niet nog een keer een slechte dag te krijgen”, zo doelt Yates op zijn baaldag in de voorbije Giro d’Italia. “Ik heb echter een andere voorbereiding gehad op deze Vuelta, met het oog op het WK. De vorm is in elk geval goed.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Grobbel 11 september 2018 om 18:58

Yates had wel meer dan 1 slechte dag in de Giro toch? Zelfs al verloor ie op de eerste ervan nog niet genoeg om de leiderstrui te verliezen. Dat ie de derde ervan liet lopen geloof ik wel.

rahimns 11 september 2018 om 19:03

Nee hoor, het was echt die etappe die Froome won dat hij er volledig doorheen zakte. En dan die etappe daarna. Die etappe ervoor was hij wel iets minder maar zag je het toch niet gebeuren dat hij nog tientallen minuten zou gaan verliezen.

Grobbel 11 september 2018 om 19:05

De etappe ervoor waren de scheuren nochtans al zichtbaar. Was de eerste keer dat ie tijd verloor in het slotsprintje bergop, en meteen 30 seconden ook. Dat werd toen al als een slechte dag uitgelegd…

Koffiemolen 11 september 2018 om 20:29

In de Giro begon het verval in ieder geval wel na een (volgens mij redelijk verrassend) goede tijdrit voor zijn doen. Eens kijken hoe hij morgen presteert. Ik gun het hem wel dat hij overeind blijft.

ah-ja 11 september 2018 om 19:36

Die dag naar Bardonecchia ja, de dag van de dubbele omwenteling. Fantastisch was dat. Allen zo is Yates al deel van de wielergeschiedenis.
Verder denk ik ook dat ie er nog doorzakt, en Kruissie de Vuelta wint

Romāns Vainšteins 11 september 2018 om 19:57

Ik vond het een verschrikkelijke dag.

Yates de smaakmaker zakt er door, Dumoulin de denker verkloot het en het monster van Wielerstein speert er met de buit vandoor.

Later ga ik de dag beter op waarde schatten misschien, vooralsnog niet zo.

broodje 12 september 2018 om 11:03

Enige te waarderen vind ik dat we nu weten dat Reichenbach als een oma daalt

Jungle Man 11 september 2018 om 19:39

Hoeveel bonificaties seconden heeft ie inmiddels al gepakt?
Met zijn aanvalletjes volgens vast patroon lijkt ie de Vuelta te gaan winnen. Knap met een relatief zwakke ploeg.

jsprunk 11 september 2018 om 21:44

“Slechts” 14 boniseconden. Precies de helft van Valverde.

Tour 11 september 2018 om 20:20

Als hij zou waken voor overmoed, dan is het niet slim van hem om te melden dat je geniet van een tijdrit.
Zal dan wel de jeugdige overmoed zijn. Máár de rekening daarvan, dat voel je morgen pas.

Vincent Lacressonniere 11 september 2018 om 22:50

De houding van Yates op de foto bij dit artikel ziet er prima uit voor een niet geboren tijdrijder. Die hebben er wel werk van gemaakt, daar in Australie.

Vincent Lacressonniere 11 september 2018 om 22:51

En prima bedoel ik echt slechts de houding. De helm vloekt behoorlijk bij dat rode pakje (niet onbelangrijk!)

Chaba 12 september 2018 om 09:03

Deze ploeg weet natuurlijk heel goed hoe je iemand klaar moet stomen voor de tijdritten en daarnaast helpt het sowieso dat Yates daar nooit heel slecht in is geweest. Mooi uitgangspunt om de Vuelta te winnen na het debacle van de Giro.

Jean Dumas 12 september 2018 om 10:18

In de Volkskrant zei zijn ploegleider dat de slechte dag in de Giro voorkomen had kunnen worden door beter op hem te letten. Ik denk dat ze een soort hongerklop bedoelen, maar het zou niet weer gebeuren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.