Simon Yates ‘waarschijnlijk’ naar zowel Giro, Tour als Spelen

vrijdag 15 januari 2021 om 20:25
Simon Yates ‘waarschijnlijk’ naar zowel Giro, Tour als Spelen

foto: Team BikeExchange

Simon Yates gaat ‘hoogstwaarschijnlijk’ in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France van start voordat hij deelneemt aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat zegt zijn ploegmanager Matthew White. In welke rol de Britse renner naar de grote ronden trekt, is nog niet bekend.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Yates en zijn ploeg BikeExchange wachten nog op de route van de Giro, voordat wordt bepaald in welke ronde de Brit voor een klassement gaat. “We weten waar hij volgende maand rijdt. Hij doet Valencia en Tirreno-Adriatico en als we eenmaal het parcours van de Giro kennen, nemen we een beslissing. Hoogstwaarschijnlijk doet hij zowel de Giro als de Tour, maar we kondigen pas op een later moment aan in welke rol hij dat gaat doen”, laat White aan Cyclingnews weten.

Een belangrijk doel voor Yates dit seizoen zijn de Olympische Spelen van Tokio. “Ik denk niet dat we iemand in zowel de Giro als de Tour voor een klassement zien gaan en vervolgens ook op de Spelen voor een korte uitslag zien meedoen. Zowel Landa, Nibali als Mollema gaven al aan dat ze beide ronden willen rijden en er zullen meer jongens zijn dit jaar. Ik denk dat al die jongens, net als Simon, zich richten op een van de twee ronden zodra de details van de Giro bekend zijn.”

Lucas Hamilton en Esteban Chaves
Nu Adam Yates en Jack Haig de ploeg hebben verlaten, hoopt Matt White dat Lucas Hamilton de volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten. “Hij gaat veel vrijheid krijgen in het voorjaar en gaat zeker de kopman worden in een grote ronde. Hij heeft dezelfde klasse als bijvoorbeeld Pavel Sivakov en Jai Hindley. Ze stonden alle drie op het podium van de Baby Giro in het jaar voordat ze prof werden. Lucas is er klaar voor om de volgende stap te zetten.”

Hoe de rol van Esteban Chaves er gaat uitzien, is nog ongewis. De Colombiaanse klimmer, die de afgelopen jaren kampte met gezondheidsproblemen en blessures, heeft een aflopend contract en moet zich dus bewijzen. Volgens White moet hij terug naar de basis. “We doen alles stap voor stap en dat begint met het winnen van etappes in grote ronden en het bereiken van het niveau dat we van hem kennen. Op dit moment probeert hij een plek in de Tourploeg te verdienen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Titaantje 15 januari 2021 om 23:21

Denk de Giro voor een klassement en de Tour als vrijbuiter voor een etappezege en voorbereiding op de OS. In de Giro reken ik hem tot de favorieten.

Kannibaal van Schepdaal 15 januari 2021 om 23:57

Akkoord.

CechRepublic 16 januari 2021 om 08:54

Je keurt het goed?

Jan 16 januari 2021 om 08:12

Waarschijnlijk gaat er niemand naar de OS

Gala 16 januari 2021 om 08:45

Akkoord, ik denk ook dat de Tour voor de meeste wielerteams belangrijker is dan de OS. Dat laatste is eigenlijk een vrij banaal wedstrijdje (prof-onwaardig). De winnaar krijgt een medaille (krijg je ook op het WK) en je mag achteraf enkel nog een gouden helm dragen (zie Van Avermaet) ipv bijvoorbeeld een herkenbare trui.

CechRepublic 16 januari 2021 om 08:55

Om nog maar niet te spreken over de krakjorume orgie van narcisme, nepotisme en corruptie die de OS zijn.

CechRepublic 16 januari 2021 om 08:56

Iedereen lijkt wel te gaan voor een serieus aantal wedstrijddagen dit seizoen.

Gala 16 januari 2021 om 09:46

Ik hoop vooral dat Yates zijn goede benen terugvindt en tijdens de Tour die obscure Sloveen van zijn wolk doet donderen.

Lalsacien 16 januari 2021 om 10:17

Enkelvoud of meervoud?

john 16 januari 2021 om 15:04

Welke van de twee is Obscure???

Gala 16 januari 2021 om 16:28

Ik bedoel die die voor de andere is geëindigd.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair