Simon Yates: “Die eindoverwinning komt steeds dichterbij”
Simon Yates wint de etappe van zaterdag in Parijs-NIce - foto: ASO/A. Broadway
maandag 12 maart 2018 om 09:12

Simon Yates: “Die eindoverwinning komt steeds dichterbij”

Na zijn overwinning op zaterdag, stond Simon Yates zondag uiteindelijk toch nog met lege handen. De Brit kwam vier seconden te kort om de leiderstrui in Parijs-Nice te kunnen behouden. Deze ging naar de Spanjaard Marc Soler, die een indrukwekkende aanval tot aan de finish wist vol te houden en genoeg overhield om de trui over te nemen van Yates.

Al vroeg in de slotetappe ontstond er een elitegroep met hierin drie renners van Mitchelton-Scott: Roman Kreuziger, Christopher Juul-Jensen en Yates zelf. Niet veel later sloot ook Matteo Trentin nog aan. “Het was zo’n dag dat het vanaf het begin al heel hard ging, maar het team heeft een hele goede prestatie geleverd”, stelt Yates na afloop op de website van de ploeg. “We hebben gedaan wat we konden.”

Dat er aanvallen op zijn leiderstrui zouden komen, was van tevoren te voorspellen, maar voor Yates en zijn ploeg was het van belang niet overal direct op te reageren. “Toen Soler in de aanval ging was er nog een hele lange weg af te leggen, en bovendien waren er nog andere concurrenten om op te letten”, aldus Yates. “Je kunt niet iedere aanval pareren, dus soms moet je wat risico nemen.”

Ondanks zijn nipte verlies is  de Brit wel optimistisch voor de toekomst. “Ik won gisteren (zaterdag, red.) de etappe en ik kom steeds dichterbij het winnen van een eindklassement”, zei de jonge Brit na afloop. “Ik verloor vorig jaar de Ronde van Romandië met zo’n 20-30 seconden en nu verlies ik met vier seconden verschil. Ik kom steeds dichterbij, hopelijk kan ik mezelf blijven verbeteren en hard blijven werken zodat ik ooit die eindzege kan pakken.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
12 maart 2018 09:38
Nou, met alle respect, maar als je een renner wilt zijn in het hooggebergte en je kunt Wellens niet volgen, dan ben je of niet in vorm, of gewoon niet goed genoeg.
12 maart 2018 10:02
@Ab Normaal,
Je bent je er wel van bewust dat er geen hooggebergte zat in de laatste rit van PN?
En zaterdag won Yates bovenop de enige berg in PN die de hoogte van 1500 meter aantikte.
12 maart 2018 10:03
Hangt er vanaf. Wellens is nu topfit ivm met zijn programma en zonneallergie. Yates gaat in een grote ronde voor een klassement.
12 maart 2018 10:08
Volgens mij haalt Soler het net omdat de Col d'Eze niet meer de laatste klim is (met die snelwegafdaling richting Nice) en Michelton geen Sky.
12 maart 2018 10:26
@snoep de hond
Ja, dat ben ik. Maar als je in vorm verkeert en P-N wilt winnen én je denkt het hooggebergte aan te kunnen, dan begrijp ik niet dat je op die heuvel niet kon volgen. Dat betekent dan volgens mij dat je niet in de juiste vorm bent en dus niet piekt naar P-N.

En dat snap ik best, maar dan moet je ook niet verbaasd zijn dat je niet wint, zijn reactie lijkt namelijk op die van een renner die er een doel van gemaakt heeft.
12 maart 2018 10:44
@Ab Normaal
Zelf wel eens op een fiets gezeten? Klimmen in het hooggebergte is anders dan een klim van een km of 5 oprijden.
12 maart 2018 10:44
Jean Dumas >>> Of: Soler haalt het maar net, omdat Yates geluk heeft gehad van de val van de Izagirres. Anders was Yates waarschijnlijk zelfs z'n podiumplek kwijt geweest en had Soler mogelijk een nog groter gat gehad met de nummer 2 (Gorka, Ion of Wellens dan).
12 maart 2018 10:58
@Ab Normaal,
Dat Yates moest lossen had denk ik ook voor een deel te maken met dat hij in het geel reed. Hij wast degene waar op gejaagd werd en dan ben je o.a. de eerste waar naar wordt gekeken om gaten dicht te rijden. Dat zorgt voor een hoop meer stress en zeker in een etappe als die van gisteren dat je voor de slotklim waarschijnlijk al meer energie kwijt bent dan (een deel) van de concurrentie.

Daarbij waren mijn inziens het parcours en de weersomstandigheden gisteren meer op het lijf van Wellens geschreven dan op dat van Yates. Dus ook puur op basis daarvan vind ik het nogal hard om Yates daar zo op af te rekenen.
12 maart 2018 12:04
@Chef Soler heeft inderdaad erg sterk gereden, en het niet gestolen.
12 maart 2018 12:16
@detekloppenman
Echt waar? Ik dacht dat trappen trappen was, of het nu omhoog of omlaag gaat.
12 maart 2018 21:49
Yates heeft de rit dat Luis Leon won al geluk gehad want zal toen niet mee in die groep van ongeveer 20 man waar wellens, soler en de izagirres bijvoorbeeld wel bijzaten. Ze hebben daar nagelaten yates dan al uit te tellen

Reacties zijn gesloten.