Simon Geschke mag zondag Japans quarantainehotel verlaten
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 29 juli 2021 om 16:01

Simon Geschke mag zondag Japans quarantainehotel verlaten

Simon Geschke mag zondag uit quarantaine. Dat meldt de Duitse Chef de Mission Dirk Schimmelpfennig aan DPA. Geschke zit sinds afgelopen zaterdag opgesloten in het omstreden Japanse quarantainehotel na een positieve coronabesmetting.

“We hopen dat hij zondag Tokio kan verlaten”, zegt Schimmelpfennig. Na de PCR-test van woensdag bleek Geschke het virus niet meer met zich mee te dragen. Bij twee negatieve tests mag hij uit quarantaine. “We gaan ervan uit dat de tweede test hetzelfde aantoont”, zegt de Duitse Chef de Mission. De nieuwe test volgt zoals voorgeschreven na 24 uur.

Geschke testte vrijdag positief op corona en miste daardoor de olympische wegwedstrijd. Volgens de regels moest de Duitser naar het speciale quarantainehotel buiten het olympisch dorp. Na zeven dagen mag hij dat verlaten als hij twee keer negatief test.

Omstreden hotel
Het coronahotel is omstreden vanwege de strenge regels die de sporters worden opgelegd. Er kwamen klachten van onder anderen skateboardster Candy Jacobs en tennisser Jean-Julien Rojer. De atleten mogen niet naar buiten en het eten zou vooral Japans georiënteerd zijn.

Na diplomatieke inspanningen van TeamNL en de Amerikaanse sportfederatie werden de voorwaarden iets versoepeld. De sporters in quarantaine hebben nu een grotere kamer voor meer bewegingsruimte en mogen ook de ramen openen voor frisse lucht.