Silvia Persico verrast met bronzen medaille: “Dit betekent veel voor mij”

zondag 30 januari 2022 om 10:36
Silvia Persico verrast met bronzen medaille: “Dit betekent veel voor mij”

foto: Cor Vos

Silvia Persico mocht na afloop van het WK veldrijden bij de elitevrouwen het podium op. De 24-jarige Italiaanse reed in Fayetteville naar een verrassende derde plaats, achter wereldkampioene Marianne Vos en runner-up Lucinda Brand. “Ik had dit niet verwacht, ook al hoopte ik er stiekem wel op”, liet Persico na de cross weten aan SpazioCiclismo.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Persico was de laatste maanden al bijzonder goed op dreef in het veld. Zo won ze begin dit jaar al de Italiaanse veldrittitel en op internationaal niveau is ze inmiddels ook een vaste waarde in de top-10. Zo werd Persico in aanloop naar de wereldkampioenschappen in Fayetteville vijfde en zevende in de Wereldbekers van Flamanville en Hoogerheide. Dit weekend wist de Italiaanse de kers op de taart te zetten.

Persico had vrijdag al wat te vieren, aangezien ze samen met Samuele Leone, Lucia Bramati en Davide Toneatti het Team Relay-testevenement wist te winnen. “Na mijn Italiaanse titel geloof ik veel meer in mezelf. Ik wil de volledige Italiaanse selectie, mijn commerciële ploeg en mijn trainer bedanken voor de steun. Ik heb in alle rust kunnen toewerken naar dit WK. Tijdens de race heb ik niet opgegeven en bleef ik vechten tot op de streep.”

In de finale streden Persico en Ceylin del Carmen Alvarado om de bronzen medaille. De Italiaanse kon echter optimaal profiteren van een schuiver van Alvarado in de slotronde en reed onbedreigd naar de bronzen medaille. “Brons, ik kan het nog steeds niet geloven. Dit betekent heel erg veel voor mij. Ik heb de afgelopen maanden namelijk veel opgeofferd.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Pelsluis 30 januari 2022 om 10:57

Wuyts en Herygers hebben het feit dat ze dag ervoor aan de TP had meegedaan niet eens genoemd. Op papier de besten maar ook hun commentaar lijkt alsmaar minder te worden.
Waarom is de man ter plaatse niet naar Lars Boom gestuurd om te vragen wat er met Vas was? Of dat ze msn helemaal voor de weg wordt klaargestoomd.

0
Maillot à Pois 30 januari 2022 om 11:15

En als Honsinger wat later over de streep komt, vraagt Wuyts zich wel af of het door de team relay komt…

0
Wheely 30 januari 2022 om 11:23

Wie weet was de Italiaanse wel WK geworden als ze het test event had geskipt. ;)

0
Oblomov 30 januari 2022 om 11:37

Wuyts loopt echt op zijn laatste benen. Vooral de fouten in het benoemen van renners, terwijl aan de helmen en het postuur goed te zien is, wie wie is, begint pijnlijk te worden.

0
Dikke Man 30 januari 2022 om 11:51

Zo’n fitte jonge meid herstelt doorgaans heel snel van een korte inspanning als de relay. Bovendien was het krachtsverschil met Vos en Brand (veel) te groot. Fijn voor haar om in ieder geval te weten dat de relay haar geen kwaad heeft gedaan.

0
Maillot à Pois 30 januari 2022 om 11:56

@dikke man
Ik kan me echt maar heel moeilijk voorstellen dat er van al die renners ook maar een iemand nadeel zou ondervinden van één rondje/ 8 minuten vol gas de dag voordien.
Risico op een val heb je natuurlijk wel altijd.

0
Dikke Man 30 januari 2022 om 12:03

Mocht Brand de dag ervoor de relay hebben gedaan, waren er ongetwijfeld discussies gekomen. Ik kan me best voorstellen dat het je lichaam even in de war schopt en je daardoor net een procentje minder bent. Er komt straks vast een hobbydokter duiding geven in dit draadje.

0
Wheely 30 januari 2022 om 11:22

Mooi succesverhaal hoor voor deze toffe meid. Uiteraard jammer voor Alvarado maar het is Persico enorm gegund.

0
sooike 30 januari 2022 om 12:01

Als Alvarado niet was geschoven was ze derde geworden en heeft niemand het nog over Persico. Ik mis een interview met Alvarado en een gesprek met Sven Nys over het rijden van Vos. Gemiste kansen !

0
Murcia 30 januari 2022 om 12:12

Als Betsema en Worst hadden mee kunnen doen of beloftes als van Empel voor het rijden bij de dames had ook niemand het over Persico gehad maar dat laat onverlet dat ze gisteren een sterk nummertje opvoerde toen ze als enige het sprongetje naar Brand en co kon maken en vervolgens een dijk van een race afleverde. Daar mag best de aandacht op worden gevestigd.

0
Theo Bovengemiddelkamp 30 januari 2022 om 12:21

Eens met Murcia, het gat dichtrijden naar de kop was moedig, bijna zelfmoord misschien, maar werd achteraf met brons beloond. Niks aan gestolen!

0
Wheely 30 januari 2022 om 13:47

Als mijn oma wieltjes had dan was ze een autobus.

0
Theo Bovengemiddelkamp 30 januari 2022 om 12:19

Tijd voor een contract bij een Vlaamse ploeg? Of geven ze nog steeds liever een contract aan Marthe Truyen, of Karen Verherstraeten?

0
Rondje 25 30 januari 2022 om 16:11

Maar zal toch wel wat meer gaan kosten dan Truyen en Verhestraeten met een podiumplaats op het WK

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone