Sieben Wouters in nieuw team van ex-PSV’er Timmy Simons
foto: Photopress.be
donderdag 20 september 2018 om 17:08

Sieben Wouters in nieuw team van ex-PSV’er Timmy Simons

Afgelopen weekend werd op de Muur van Geraardsbergen een gloednieuw veldritteam voorgesteld: Creafin-TÜV SÜD vloeit voort uit het bestaande Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Teammanager is Timmy Simons, tussen 2005 en 2010 profvoetballer bij PSV. De Nederlander Sieben Wouters is er een van de vier eliterenners.

Timmy Simons is een bekende Vlaming. Hij verzamelde onder meer 88 interlands bij de Rode Duivels. Vorig seizoen sloot hij zijn actieve carrière in schoonheid af met een landstitel bij Club Brugge, waar hij momenteel actief is achter de schermen.

Maar Simons zette ook al stappen in het veldrijden. De voorbije jaren was hij immers – samen met Geert Vanhoof – manager bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, het team waar Wout van Aert zijn profcarrière startte en dat momenteel de broers Sweeck, Daan Soete en Jens Adams huisvest.

Blikvangers bij het nieuwe team van Simons zijn Tim Merlier (vanaf 1 januari), Tsjechisch kampioen Michael Boros en bij de dames Italiaans kampioene Eva Lechner (vanaf 1 oktober). De Italiaanse won zondag overigens de Europese seizoensopener in Geraardsbergen.

foto: Photopress.be

Sieben Wouters
Bij Creafin-TÜV SÜD staat met Sieben Wouters één Nederlandse eliterenner onder contract. Voor de 22-jarige Brabander wordt het zijn eerste seizoen bij de grote jongens. “Vorig jaar heb ik al wat veldritten bij de profs gereden, dus ik weet een beetje wat mij te wachten staat. Ik richt mij dit jaar op de wedstrijden van de Superprestige en de Wereldbeker”, aldus Wouters.

Hoofddoelen dit crossseizoen zijn de kampioenschappen. “Maar die komen pas later, natuurlijk. Eerste grote doel wordt toch wat opschuiven op de UCI-ranking. Als de wedstrijden in de VS (Waterloo en Iowa, red) wat meevallen, moet ik in staat zijn om de top vijftig in te duiken.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
20 september 2018 17:19
Die duimpjes bij de onderste foto. Klassiek, maar het komt het beeld niet ten goede haha.
20 september 2018 18:07
Iets minder lang om uit te spreken voor de Belgische commentatoren van Sporza (en iets minder glimlachwekkend) dan "Pauwelssauzenvastgoedservice"
21 september 2018 20:28
Als T2 ben je toch niet achter de schermen bezig,dan sta je nog elke dag op het veld. Daarom dat Simons op een aantal koersen niet aanwezig kan zijn,als Club Brugge op hetzelfde ogenblik speelt.

Reacties zijn gesloten.