Sieben Wouters: “Ben echt een kampioenschapsrenner”

Sieben Wouters: “Ben echt een kampioenschapsrenner”

Foto: Youri IJnsen/WielerFlits

zondag 10 januari 2016 om 13:57

Sieben Wouters boekte op de vroege zondagmiddag zijn eerste seizoenszege, die direct goed was voor de Nederlandse titel. “Vorige week in Sint-Michielsgestel staken Joris Nieuwenhuis en Martijn Budding er echt bovenuit. Maar een kampioenschap blijft speciaal hè”, lacht de winnaar.

‘Dit is supergaaf!’
“Maar het was voor mezelf toch wel een beetje een verrassing”, vertelt Wouters na afloop tegen onder andere WielerFlits. “Zwaardere crossen liggen me normaal wel, al lag er nu toch een redelijk snel parcours. De laatste drie wereldbekers waren we alle drie redelijk gewaagd aan elkaar, maar ik vind mezelf echt een kampioenschapsrenner. Je hoopt natuurlijk op de Nederlandse titel en ik had er ook wel rekening mee gehouden, maar je moet het toch altijd nog maar even waarmaken. Dat dit nu gelukt is, is supergaaf!”

Genieten geblazen
Wouters liet in Hellendoorn ploeggenoot Martijn Budding en de verrassende Gosse van der Meer achter zich en viel vervolgens al huilend in de armen van zijn entourage. “Na twee rondes op kop waande ik me al een beetje op het podium. Dat is altijd gevaarlijk, maar wel mooi om te bedenken dat je je droom kunt verwezenlijken. Je moet dan echter nog wel de focus vasthouden en geen stomme fouten maken. Maar onderweg hoorde ik dat Martijn z’n rondes steeds iets trager waren, waardoor ik de laatste twee rondes geen risico’s meer genomen heb. Toen heb ik er echt van kunnen genieten, zoiets heb ik nog nooit gehad.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair