Shalunov zegeviert in Trofeo Matteotti

Shalunov zegeviert in Trofeo Matteotti

foto: Sirotti (archief)

zondag 19 juli 2015 om 16:05

Evgeny Shalunov heeft de Trofeo Matteotti (1.1) op zijn naam geschreven. De Rus van Lokosphinx maakte zich in de slotronde los van een uitgedund peloton en reed solo naar de zege in Pescara. De Italianen Andrea Pasqualon en Davide Vigano werden respectievelijk tweede en derde.

Drie renners kozen de aanval in de Italiaanse hitte; het kwik liep op tot 33 graden. Luca Sterbini (Bardiani-CSF) kreeg Sergey Rozin (Itera Katusha) en Thomas Capocchi (D’Amico-Bottecchia) met zich mee. Zij kregen een maximale voorsprong van zeven minuten.

Androni Giocattoli leidde de achtervolging in het peloton. Vooraan was Sterbini de beste. De enige profrenner in de kopgroep ontdeed zich op vijf rondes van het einde van zijn vluchtmakkers. Op veertig kilometer van de streep werd Sterbini als laatste vluchter ingerekend. Een groep van ruim vijftig renners ging de voorlaatste ronde in.

Vele aanvallen volgden in de finale. Vijf renners probeerden het in de ultieme slotfase, maar ook hun poging mislukte. Evgeny Shalunov probeerde het daarna solo, en hij pakte snel een halve minuut. Die gaf de Rus niet meer uit handen.

flag-it Trofeo Matteotti 2015 (1.1)
Uitslag: Pescara – Pescara (188,5 km)

1. flag-ru Evgeny Shalunov (Lokosphinx) in 4u54m43s
2. flag-it Andrea Pasqualon (Roth-Skoda) op 30s
3. flag-it Davide Vigano (Idea 2010 ASD) allen z.t.
4. flag-it Antonio Parrinello (D’Amico-Bottecchia)
5. flag-it Enrico Battaglin (Bardiani-CSF)
6. flag-it Diego Ulissi (Nationale selectie Italië)
7. flag-it Michele Scartezzini (MG.Kvis Vega)
8. flag-it Oliveiro Troia (Nationale selectie Italië)
9. flag-ru Sergey Shilov (Lokosphinx)
10. flag-it Oscar Gatto (Androni Giocattoli)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mazzeo 20 juli 2015 om 10:27

Toch opmerkelijk dat Pasqualon zo lang op een nieuw team heeft moeten wachten. Vorig jaar al goed voor een paar ereplaatsen in mooie koersen en ook dit jaar bewijst hij zichzelf weer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone