Sergio Higuita moet seizoen vroegtijdig beëindigen

donderdag 1 oktober 2020 om 14:47
Sergio Higuita moet seizoen vroegtijdig beëindigen

foto: Cor Vos

Sergio Higuita zal dit jaar niet meer in actie komen. De Colombiaanse kampioen van EF Pro Cycling sukkelt met zijn gezondheid en heeft besloten om per direct een punt achter zijn seizoen te zetten. Zijn laatste koers was de Waalse Pijl.

De 23-jarige Higuita begon het seizoen op een spetterende manier. Zo won hij in het Colombiaanse Tunja voor het eerst de nationale wegtitel bij de profs, door na een knappe solo niemand minder dan Egan Bernal voor te blijven. Het bleek het begin van een sterke periode, met de eindzege in de Tour Colombia 2.1 en een derde plaats in Parijs-Nice.

De explosieve renner maakte dit seizoen ook zijn debuut in de Tour de France, maar wist uiteindelijk Parijs niet te halen. Higuita moest in de vijftiende etappe naar de Grand Colombier geëmotioneerd opgeven na een zware valpartij. De renner bleek wel op tijd fit voor het WK wielrennen, maar wist in Imola geen rol van betekenis te spelen.

“Ik wil iedereen bedanken voor de steun”
Higuita ging na het WK nog wel van start in de Waalse Pijl, maar moest al lossen voor de voorlaatste beklimming van de Muur van Hoei en besloot de wedstrijd niet uit te rijden. Een dag na zijn opgave laat Higuita weten dat hij al een tijdje sukkelt met zijn gezondheid en een rustperiode zal inlassen.

“Ik heb dit besloten in overleg met de ploegleiding”, zo laat de klimmer weten via Instagram. “Ik wil iedereen bedanken voor de steun.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

De Bezemwagen! 1 oktober 2020 om 14:51

Dank je wel Jungels. Ik zou ze maar aanklagen.

JayJay 1 oktober 2020 om 15:08

Dat boek mag dicht hoor Bezem.

ChefSpijker 1 oktober 2020 om 15:09

Denk eerder dat de val in de Dauphiné hem parten heeft gespeeld na de herstart. Heeft sindsdien geen moment meer zijn topniveau gehaald, verre van zelfs. In de Tour was het ook elke keer net aan aanhaken als er nog 30/40 man over waren. Als hem dat überhaupt lukte. Fietste continu achter de feiten aan. Die val daarna hielp natuurlijk niet, dat wel.

boenk 1 oktober 2020 om 15:10

Het is niet helemaal duidelijk uit het artikel, maar ik leid hieruit af dat het al eerder niet goed ging. Hij “sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid” is niet bepaald hetzelfde als “is niet hersteld / heeft letsels overgehouden aan zijn val”. Maar ja, insinueer maar weer dat de situatie vergelijkbaar is met wat er in Polen gebeurde.

Hij leek me voor zijn opgave in Frankrijk al niet te best in zijn vel te zitten.

Panache 1 oktober 2020 om 15:29

Volkomen logisch dat de link gelegd wordt met Jungels, dat krijg je wanneer je met twee maten meet en selectief verontwaardigd bent. Of de link terecht is, is weer iets anders. Dat verschil moet je snappen.

Turtlehead 1 oktober 2020 om 14:53

Jammer, was leuk om te zien in de Tour (ook al ging het op-en-af) tot het 'Bob-Jungelsje' hem eruit kegelde.
Hersteltijd is natuurlijk bijna afwezig dit rare seizoen 9zie ook Gilbert, vraagtekens Kruijswijk enz.).

Jan Blokland 1 oktober 2020 om 14:55

Inderdaad jammer. Was verleden jaar in de klassiekers ook bij de eersten in het najaar.

Chasse_patate 1 oktober 2020 om 15:14

Ik zou Jungels aanklagen. Net zo fout als Dylan.

Maar jammer voor deze gast. Ik ben wel blij dat ik hem van bovenaf nu niet meer steeds verwar met JV rijders.

KimJungPoels 1 oktober 2020 om 15:53

Verstandig, totaal niet in zijn normale vorm sinds de herstart. Gewoon lekker focus op 2021 en dan weer bij de bende jongelingen gaan horen die zo goed bezig zijn de laatste tijd.

AWestie 1 oktober 2020 om 18:24

In ander EF team nieuws: ze gaan voor de Giro in een afzichtelijk shirt rond rijden om niet de roze trui na te doen.

Le poursuivant 1 oktober 2020 om 19:23

Hij had het nieuwe EF jersey gezien denk ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair