Sergio Higuita droomt hardop van Tourdebuut en Olympische wegrit

woensdag 30 oktober 2019 om 17:33
Sergio Higuita droomt hardop van Tourdebuut en Olympische wegrit

foto: Cor Vos

In het rijtje ‘jonge renners die het afgelopen seizoen veel indruk hebben gemaakt’ hoort Sergio Higuita ook zeker thuis. In gesprek met El Espectador blikt de Colombiaan van EF Education First tevreden terug op zijn seizoen. Hij spreekt tevens de wens uit volgend jaar deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk. Ook de Olympische wegrit van Tokio staat op zijn verlanglijst.

De eerste vier maanden van het wielerseizoen reed Higuita voor Fundación Euskadi, maar begin mei werd hij overgeheveld naar de WorldTour-ploeg van Jonathan Vaughters. En niet zonder succes. Hij boekte een knappe ritzege in de Vuelta a España en daarnaast behaalde de Colombiaanse klimgeit ereplaatsen in de Amgen Tour of California (tweede), de Ronde van Polen (vierde) en de Giro dell’Emilia (derde).

Higuita onthult in het gesprek dat hij afgelopen jaar al bijna zijn debuut had gemaakt in La Grande Boucle. “De teameigenaren wilden dat graag, maar de ploegleiders zagen het niet zitten”, vertelt de 22-jarige pocketklimmer. “Ze wilden me eerst naar de Vuelta sturen, omdat ik me anders zou opbranden. En inderdaad, het is beter om het rustig aan te doen”, kiest Higuita de kant van de sportief verantwoordelijken.

Mogelijk komt zijn Tourdebuut er volgend jaar alsnog: “Ze hebben gezegd dat ze me naar de Tour willen sturen”, vervolgt hij. Of die deelname er komt is echter nog maar de vraag. “Ik wil er graag aan de start staan, maar ik wil ook meedoen aan de Olympische Spelen.” De wegrit staat slechts enkele dagen na de finish van de Ronde van Frankrijk op het programma, waardoor beide wedstrijden vermoedelijk lastig te combineren zijn. “Veel zal afhangen van hoe mijn kalender zal worden opgebouwd.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Covadonga 30 oktober 2019 om 19:29

Er daar hebben we het vervelende woord pocketklimmer weer. Bijna net zo erg als puncheur, dat overigens beter past bij Higuita.

girardengo 30 oktober 2019 om 20:32

Mee eens. Suggereert een beetje dat het een ‘halve’ renner/klimmer of ‘niet helemaal serieus te nemen renner/klimmer’ is.

Japsie 31 oktober 2019 om 08:10

Vrij gangbaar wielerwoord, niks mis mee. Net als puncher.

T-Rex 31 oktober 2019 om 09:09

Aanvulling, sportjargon, wielrenwereld,>
Pocketklimmer: relatief kleine lichte renner die goed kan klimmen.
Ook wel berggeit genoemd.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair