Sergio Henao rijdt de Giro

Sergio Henao rijdt de Giro

foto: Sirotti (archief)

woensdag 6 december 2017 om 19:42

Sergio Henao zal komend seizoen aan de start van de Giro d’Italia verschijnen. Dat vertelt hij in gesprek met Mundo Ciclistico.

Chris Froome maakte vorige week bekend de Giro te rijden. Henao verklapt tijdens een interview dat hij hoogstwaarschijnlijk een van de helpers van de Brit wordt. “Het wordt een belangrijke wedstrijd en ik hoop daar goed te zijn. Het wordt mijn eerste grote afspraak.”

De Colombiaans kampioen op de weg kijkt tevreden terug op 2017, al hoopt hij het in 2018 nog beter te doen. “Met de winst in het nationaal kampioenschap was ik heel blij. De overwinning in de Tour (met Froome, red.) was natuurlijk ook mooi. Daarna heb ik de naarjaarsklassiekers gereden. Al met al was dat een goede balans qua koersen. Ik hoop dat komend jaar hetzelfde of nog beter wordt”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Piti18 6 december 2017 om 19:46

Vreemd dat hij geen woord rept over zijn overwinning in Parijs-Nice.

Raafje 6 december 2017 om 20:16

Zal wel voor Froome moeten knechten. Ik zou hem wel als kopman willen zien in een grote ronde. Een steengoeie renner!

pjam4 6 december 2017 om 21:00

Heel raar gesprek inderdaad. Parijs-Nice was hij zeer goed, vanaf de zomer vrijwel niets meer van hem vernomen en de Ardennenklassiekers zouden komend jaar toch een van zijn piekmomenten moeten zijn, met daarvoor al bv. PN en Baskenland ….

Stenalic 6 december 2017 om 21:16

Wat een fantastisch interview, dergelijke diepgange analyses hoor je niet vaak van een renner. Chapeau.

Headlines

Materiaalzone

Populair