Sergio Henao: “Moest pijn lijden tot de laatste minuut”

Sergio Henao: “Moest pijn lijden tot de laatste minuut”

foto: ASO/K.D.Thorstad

zondag 12 maart 2017 om 18:14

Met pijn en moeite heeft Sergio Henao vandaag de eindzege van Parijs-Nice in de wacht gesleept. Pas na de beklimming van de Col d’Eze wist hij tijd goed te maken op Alberto Contador, die op een gegeven moment meer dan een minuut voorsprong had. Uiteindelijk hield de kopman van Sky twee seconden over. “Om op deze manier, in de slotmeters van Parijs-Nice, te winnen is ongelooflijk”, zegt hij na afloop.

“Ik heb veel geleden vandaag”, aldus de Colombiaanse kampioen. “Dit is de grootste overwinning in mijn carrière en om het op deze manier te winnen is ongelooflijk. Parijs-Nice is zo’n grote wedstrijd en er waren veel rivalen, zoals Alberto Contador.”

“Het was zwaar, maar ik heb mezelf geen vragen gesteld. Ik wist dat ik pijn moest lijden tot de laatste minuut, dat moest ik doen voor mijzelf en voor de grootsheid van het Colombiaanse wielrennen”, vertelt Henao. De voorsprong waarmee hij deze WorldTour-koers wint is overigens het kleinste verschil in de historie van Parijs-Nice, zo vond ProCyclingStats uit. In 2008 was het verschil tussen eindwinnaar Davide Rebellin en zijn naaste concurrent Rinaldo Nocentini slechts drie seconden.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Romāns Vainšteins 12 maart 2017 om 19:28

Heel hard gewerkt en wat geluk aan zijn zijde gehad, verdiende overwinning

heuvelcolombia 12 maart 2017 om 19:52

Ook ik had het Contador gegund, maar ook de Colombiaanse kampioen wel. Na zijn werk vorig jaar vind ik zijn overwinning sws niet onverdiend. Het was een mooie tweestrijd, iets wat je van D.Martin en Porte niet kunt verwachten.

Sephiroth 12 maart 2017 om 20:54

Henao overall de beste maar wel de mazzel dat er een paar renners hard voor hem gingen werken in de afdaling.

adelaarvanantwerpen 12 maart 2017 om 21:03

Eigenlijk alleen Izagirre in dienst van Colbrelli

heuvelcolombia 12 maart 2017 om 21:20

Dat Bahrein nog ging werken was onzin. Alsof ze nog terug zouden komen….
Net als het werken van Matthews voor Contador geen nut had voor Matthews.

ASB 12 maart 2017 om 21:21

Henao heeft in elk geval ook veel zelf gedaan in de achtervolging bijgevolg gun ik het hem wel.

TomVD 12 maart 2017 om 22:34

Denk dat de bedoeling van izagirre vooral was om zelf te proberen wegrijden in de afdaling. Een paar seconden verschil had hem nog plaatswinst in het klassement kunnen opleveren. De afdaling was echter niet technisch genoeg om een verschil te forceren.

Turtlehead 12 maart 2017 om 23:10

Wat ASB zegt: hij heeft het niet gestolen. Contador kreeg ook wat vreemde hulp van De la. Ruz, oa bij dat tussenprintje, zo gaat dat al er op het scherpst van de snede wordt gekoerst en iedereen zijn eigen zaken probeert te behartigen.

Wat prachtig was het: geen handrem, geen ploegen die de boel op slot gooiden, niemand die zat te linkeballen. Gewoon heerlijke koers. En Henao mag terecht trots zijn, uiteindelijk is hij de winnaar. Amen :)

sooike 12 maart 2017 om 23:32

Dank namens Sam Oomen voor de vele complimenten aan zijn adres! Maar ja, hij rijdt natuurlijk niet voor TLJ ! Sam, trek je er maar niks van aan. Als je zo doorgaat roepen alle kenners hier dat ze al jarenlang fan van je zijn en dat ze natuurlijk je successen al lang geleden hadden zien aankomen !

vlek 12 maart 2017 om 23:38

Wanneer je de complimenten aan het adres van Oomen mist, dan zoek je hier misschien bij het verkeerde nieuwsbericht? Ik heb tijdens deze week in ieder geval veelvuldig hele positieve opmerkingen over Oomen gelezen.

Jean Dumas 13 maart 2017 om 11:36

Op zich verliep deze etappe wederom zoals gepland. Contador bezorgde ons een mooie middag, maar heeft in de waaieretappes teveel verloren. Henao heeft ook veel zelf moeten oplossen zonder knechten, dus hij verdient deze overwinning.

Sephiroth 13 maart 2017 om 11:48

@sooike, sorry dat ik ontopic bleef. Ik zal er even vanaf wijken. Want Tom dumoulin rijd immers ook voor TLJ, die is zoongeveer de meest gecomplimenteerde renner op dit forum (al helemaal als je positief -negatieve reacties telt). Tuurlijk heeft Sam mooi gereden en doet hij het fantastisch op dit niveau. Geen twijfel over, maar iedereen had het over de twee strijd tussen Contador (geen TLJ!) en Henao (ookgeen TLJ! Hoe is het mogelijk!!). En de randfactoren daarvan.

Enfin, je wereld mag om Anti-TLJ blijven draaien, veel plezier :)

Henao heeft idd veel zelf opgelost en Was overall de beste, alleen voor strijdlust had ik het contador gewoon gegund. Niks gestolen qua overwinning, want zoals mensen al zeggen, AC heeft ook hulp gehad, of het meer minder of gelijk was, dat valt moeilijk te zeggen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair