Sergeant zag kopmannen passen: “Dat is om zot van te worden”

zaterdag 1 april 2017 om 14:25
Sergeant zag kopmannen passen: “Dat is om zot van te worden”

Foto: Sirotti

Lotto Soudal beleeft tot op heden een ongelukkig voorjaar. Dat erkent ook Marc Sergeant. De ploegbaas spaart zijn renners niet in een interview met Het Nieuwsblad.

“Voor onze twee beste renners op dit moment, Benoot en Gallopin, zat het de voorbije weken niet mee”, stelt hij. “De ene valt, de andere rijdt lek op het slechtste moment. Waarna je direct uitkomt bij dat andere duo: Debusschere en Roelandts. En die komen er voorlopig niet aan te pas. Het was pijnlijk om zien hoe ze op de Kemmel niet meekonden.”

Sergeant doelt hier op Gent-Wevelgem. De twee kopmannen moesten op het beslissende moment passen toen de toppers wegreden. Hoe reageert een ploegbaas dan? “Dat is om zot (gek, red.) te worden”, antwoordt Sergeant. “Dat zeg ik tegen hen ook: Dat is niet waarvoor ik gekomen ben.”

De ploegbaas constateert dat Roelandts al vrij lang droog staat qua overwinningen. “Hoe lang is het geleden dat hij nog een koers gewonnen heeft? In 2013 een rit in de Ronde van de Middellandse Zee en in 2015 een koers in Roeselare. Dat is te weinig. Is dat een mentale kwestie? Een fysieke? Ik weet het ook niet. Het rare is: ergens blijf je toch denken dat het er op een dag gaat uitkomen. Ook jullie. Zelfs voor de grote wedstrijden krijgt hij vaak nog een sterretje. We staan niet alleen met dat geloof.”

Ook van Debusschere verwacht Sergeant meer. “Hij zou ook dat stapje moeten zetten”, klinkt het. “Maar in Tirreno zag ik met lede ogen aan hoe hij niet kon versnellen in de spurt, dat kon hij vorig jaar wel. Waarom weet hij zelf ook niet.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

vlek 1 april 2017 om 14:34

Collectief rijden ze eigenlijk al het hele Vlaamse voorjaar constant achter de feiten aan, zelfs in de kleinere koersjes (genre Nokere/Handzame) komen ze stukken minder uit de verf dan voorgaande jaren. De Buyst beleeft een sterk voorjaar, maar verder lijkt bijna iedereen onder zijn niveau te rijden. Dat zou met zo’n sterk blok renners tijdens een van de belangrijkste periodes van hun seizoen anders moeten gaan.

schipperaar 1 april 2017 om 14:40

Hard onder de riem steken heet zoiets, fijn zo’n ploegleider en lekker motiverend voor morgen.

girardengo 1 april 2017 om 14:56

@schipperaar
Je bedoelt hart neem ik aan. Al klinkt dat eigenlijk onlogisch, het zou riem onder het hart moeten zijn (ooit gehoord van een leraar Nederlands).

schipperaar 1 april 2017 om 15:09

@girard
Spreekwoorden vernieuwing kan geen kwaad maar versprekingen ook niet, het is een steek onder de gordel en idd hart onder de riem(bemoedigen) en juist dat missen we bij Marc, vandaar hart met een d en voor de twijfelaars met dt.

sooike 1 april 2017 om 15:12

@schipperaar
Humor en cynisme dat je moet uitleggen, verliezen hun kracht. Jammer !
Overigens geen woord van Sergeant over Hofland. Daar kan hij toch ook niet tevreden over zijn?

TykkeThor 1 april 2017 om 15:17

Het woord tevreden in combinatie met een TLJ renner in één zucht noemen? Sergeant kijkt wel uit.

Rondo 1 april 2017 om 15:26

Ik denk dat het komt doordat er nog andere renners mee doen.

schipperaar 1 april 2017 om 15:29

@sooike
Hij kijkt ook een beetje zoas me vader vroeger zei, met zn rechteroog in je linker broekzak oftewel hij gaat met je water naar de dokter nu we toch bezig zijn op deze druilerige middag.

De Brigadier 1 april 2017 om 15:31

Roelandts werd wel heel pijnlijk gelost op de Kemmel, Benoot blijft hangen, Gallopin een wispelturige druif. Kan vriezen en dooien, bijkans alle kanten op, behalve winst.

nederbelg 1 april 2017 om 15:32

Altijd grappig om Sergeant te lezen voor wie zich hem als renner herinnert: net te kort komen, net te braaf, net iets teveel gentleman. Palmares: vergelijkbaar met… Roelandts. 1x Belgisch kampioen ? Check! 1x 3de in RvV? check! 1x 3de in Milaan-San Remo? Nou nee, nooit beter dan 13de? Beter dan Roelandts' 14de plek in Roubaix? Ja hoor, werd één keer 5de. Even goed als Roelandts op het WK? (5de) Nee, nooit beter dan 16de. Maar wel 1 Tourrit! Dat kon Roelandts dan weer niet. Verder: allebei ritoverwinningen in kleinere rittenkoersen. Houden elkaar perfect in evenwicht…

arthur de ruiter 1 april 2017 om 15:36

Hij zet de boel wel op scherp zo, maar of het wat uit gaat halen? En inderdaad: wat over Hofland. Die zou iets gaan laten zien in de Vlaamse koersen.

Velominatus 1 april 2017 om 19:05

Heeft Hofland afgelopen weken gekoerst dan?

Viktrodriguez 1 april 2017 om 19:08

Beetje onzinnig om achter zot een synoniem een tussen haakjes te zetten, maar goed.

Dit is toch een beetje het standaardverhaal bij de Belgische Lotto? Ze behoren bijna elk jaar wel tot de tegenvallende ploegen in het Vlaamse voorjaar, zeker in de grotere koersen.

Japsie 1 april 2017 om 19:46

Dit zijn gewoon realistische woorden. Of de timing handig is kun je over discussiëren, maar inhoudelijk niks mis mee.

Turtlehead 1 april 2017 om 23:22

Gelukkig hebben ze Greipel nog, die heeft t toch aardig gedaan.

Explorer 2 april 2017 om 07:59

Als je roelandts nu eens vertrouwen geeft als klassieke renner en volledig kopman maakt voor de komende 3 jaar. Bouw er een team omheen. En zet die gast niet in een sprintten van greipel. Een Winnaar wordt je niet door telkens een lead out te zijn.
Dat is ook ‘te zot voor woorden’.

Headlines

Materiaalzone

Populair