Sergeant verwerpt Lefevere’s idee voor één Belgisch topteam

dinsdag 8 juni 2010 om 18:28

De openlijke flirt van Quick Step-manager Patrick Lefevere met Omega Pharma-Lotto is niet goed gevallen aan de andere kant. Manager Marc Sergeant ziet geen voordeel van het plan, maar kan zich wel voorstellen waarom Lefevere het bedacht.

“De beste Belgische renners in één ploeg, dat is al heel lang een droom van mij,” zo dagdroomde Lefevere hardop. “Ik snap het concept zeker”, reageert Sergeant in de Gazet van Antwerpen. “Maar juist de strijd tussen de twee teams in België is leuk. De fans komen naar de wedstrijden voor de rivaliteit tussen Omega Pharma en Quick Step. Als we dat weghalen, verliezen we fans.”

“Bovendien krijg je een probleem in wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen. Wie is de kopman: Tom Boonen of Philippe Gilbert?” Toch vindt hij het ook weer niet zo vergezocht. “Het is hier niet gemakkelijk om de sponsors te vinden voor twee grote ploegen. Als Quick Step na 2011 stopt met sponsoren, zou het team weleens kunnen stoppen.” Omega Pharma-Lotto werd zelf oorspronkelijk gevormd uit een fusie tussen Domo-FarmFrites en Lotto-Adecco. “In het verleden hebben we gedacht aan een fusie met Quick Step, zeker als de sponsor zou stoppen.”

Lees ook:
Lefevere pleit voor één Belgische superploeg

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone