Sep Vanmarcke verlaat LottoNL-Jumbo voor Cannondale-Drapac
foto: Sirotti
vrijdag 5 augustus 2016 om 13:08

Sep Vanmarcke verlaat LottoNL-Jumbo voor Cannondale-Drapac

Sep Vanmarcke keert terug naar zijn oude ploeg. De Belg verlaat LottoNL-Jumbo voor een nieuw avontuur bij Cannondale-Drapac.

“Ik heb altijd een speciaal gevoel voor dit team gehouden, omdat ik bij deze ploeg mijn debuut in de WorldTour heb gemaakt”, zegt Vanmarcke in het persbericht van zijn nieuwe ploeg. De 28-jarige Belg debuteerde in 2011 bij het toenmalige Garmin-Cervelo, waar hij drie seizoenen zou rijden. Eind 2012 stapte hij over naar het Nederlandse LottoNL-Jumbo (toen Belkin).

Vanmarcke tekent een tweejarig contract en krijgt bij Cannondale-Drapac de kans een sterk team voor de voorjaarsklassiekers om zichzelf heen te bouwen. “Ik ben 28 jaar dus liggen mijn beste jaren nog voor mij. Ik wil alle details op orde hebben om mijn doelen te bereiken. Bij deze ploeg tref ik een goede groep renners voor de voorjaarsklassiekers, waaronder Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle.”

Seps broer Ken maakt ook de overstap naar de Amerikaanse ploeg. Hij gaat aan de slag als ploegleider bij Cannondale-Drapac.

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2016 17:31
Kan niet wachten op PR 2017. Hopelijk blijven er na een slopende wedstrijd 2 renners over op de wielerbaan die er voor mogen sprinten: Boom vs Vanmarcke. Vervolgens terugkijken naar de topics van deze week en vaststellen wie de wielrenners zijn. Want wat een bescheiden meningen terf je hieraan.
5 augustus 2016 17:41
Boom en sprinten in het velodrome (dat rijmt), het zou wat zijn....PR volgend jaar 199 km?
5 augustus 2016 17:51
Gewoon een hele begrijpbare keuze.
5 augustus 2016 18:32
Jammer dat hij weggaat, wel verwacht natuurlijk. Ik vond hem een verrijking voor tlj.
Boom zie ik het gapendee gat niet opvullen.

Leuk om de komende beide renners te gaan volgen en kijken wie het beter doet. Ik denk Vanmarcke, al wordt bijna niemand beter bij Cannondale. Als hij daar meer verdient, is de keuze nog meer gerechtvaardigd. Het is immers een prof.
5 augustus 2016 18:36
Schandalig natuurlijk als blijkt dat de keuze mede ingegeven is door geld.
Ordinair hoor, een beetje je fans schofferen en dan nog je broer meenemen die er niets van kan...

Hopelijk toont hij wat minder vaak hoe sterk hij is en rijdt hij wat zuiniger, prachtige renner, vriendelijke sympathieke vent, van harte!
5 augustus 2016 19:39
Alle geluk gewenst voor hem. Winnen is zo moeilijk zoals in PR of RVV. Zie maar naar Sagan die toch al 5 jaar rondrijdt en nog maar 1 monument heeft gewonnen.
5 augustus 2016 20:34
Beste nieuws van de dag!
6 augustus 2016 00:32
Sep kan net het laatste stukje in zijn nieuwe ploeg zijn om het verhaal met overwinni gen compleet te kunnen maken.
Een voor allen, en allen voor 1 kan in de nieuwe Vaughters formatie succes tot gevolg hebben.
Ik denk dat Zep daar prima past.
6 augustus 2016 10:33
Deze transfer laat zien dat we afscheid kunnen nemen (of hebben we dit al gedaan?) van keien kopman Langeveld, en zou toch wel een beetje een tikkie zijn voor van Baarle die afgelopen twee voorjaren aantoonde kopman te kunnen worden in dit werk.

Reacties zijn gesloten.