Sep Vanmarcke verlaat LottoNL-Jumbo voor Cannondale-Drapac
foto: Sirotti
vrijdag 5 augustus 2016 om 13:08

Sep Vanmarcke verlaat LottoNL-Jumbo voor Cannondale-Drapac

Sep Vanmarcke keert terug naar zijn oude ploeg. De Belg verlaat LottoNL-Jumbo voor een nieuw avontuur bij Cannondale-Drapac.

“Ik heb altijd een speciaal gevoel voor dit team gehouden, omdat ik bij deze ploeg mijn debuut in de WorldTour heb gemaakt”, zegt Vanmarcke in het persbericht van zijn nieuwe ploeg. De 28-jarige Belg debuteerde in 2011 bij het toenmalige Garmin-Cervelo, waar hij drie seizoenen zou rijden. Eind 2012 stapte hij over naar het Nederlandse LottoNL-Jumbo (toen Belkin).

Vanmarcke tekent een tweejarig contract en krijgt bij Cannondale-Drapac de kans een sterk team voor de voorjaarsklassiekers om zichzelf heen te bouwen. “Ik ben 28 jaar dus liggen mijn beste jaren nog voor mij. Ik wil alle details op orde hebben om mijn doelen te bereiken. Bij deze ploeg tref ik een goede groep renners voor de voorjaarsklassiekers, waaronder Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle.”

Seps broer Ken maakt ook de overstap naar de Amerikaanse ploeg. Hij gaat aan de slag als ploegleider bij Cannondale-Drapac.

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2016 13:36
Balen, jammer voor TLJ! Sep wordt elk jaar sterker, en die overwinning zit er aan te komen.

Qua steun zat hij bij TLJ prima. Zowel in de RvV (Sagan, Cancellara) als in PR (Boonen, Hayman, Stannard, Hagen) was hij er met een klein groepje kopmannen zonder teamgenoten vandoor. Ik denk niet dat hij met een teamgenoot wel gewonnen had.
5 augustus 2016 13:38
Bij Sep gaat er altijd wel wat mis, bij Cannondale gaat er altijd wel wat mis

Klinkt als een prima huwelijk, maar mijn sympathie verliest hij toch wel enigszins.
5 augustus 2016 13:43
Wie weet komt Boom met ondersteuning wel verder dan Sep zonder. Flinke achteruitgang qua ondersteuning!
5 augustus 2016 13:43
Nou als Langeveld zijn niveau weer haalt en van Baarle zich Door ontwikkeld zijn dat 2 renners die een finale kunnen rijden.
5 augustus 2016 13:48
jammer dat hij weggaat (sympathieke gast ook) maar dat lag in de lijn der verwachting. sep en boom bij tlj zou een mooi blok zijn geweest.

Maar hij krijgt bij cannondale ook wel genoeg ondersteuning met langeveld en v baarle ( die alleen nog maar sterker kan worden) . succes daar
5 augustus 2016 13:49
Ja zal zien dat die nu ineens de RVV en PR in een jaar wint.
5 augustus 2016 13:49
Tja, Vanmarcke schiet er niet heel veel mee op qua ondersteuning, tenzij Cannondale nog een aantal renners aantrekt en/of Van Baarle volgend jaar weer zijn niveau haalt.
5 augustus 2016 13:50
Kunt ook de boel omdraaien, misschien was de chemie tussen renner en begeleiding wel op. Daarnaast stuk groter salaris.
Wat betref de breedte van de teams, het zal niet veel verschil maken. Sep blijft de onbetwiste kopman, en van baarle en hopelijk langeveld(slechte jaren) kunnen hem bijstaan. Jumbo heeft nu Boom ook een klasbak op de kasseien, hopelijk krijgt hij wat ondersteuning van mede renners. Lekker het veld in Lars en volle bak in roubaix, ik heb er vertrouwen in dat het volgend jaar kan. Dan is het voorjaar voor jou, maar ook voor het team geslaagd!
5 augustus 2016 13:53
Sep heeft dus geen ambities meer. Einde (succesvolle) carrière.
Snap niet dat renners zelf niet inzien dat echt niemand er beter op wordt bij Cannondale.

Geld blijft toch belangrijker dan sportief succes. Erg jammer.
Hij had een grote kunnen worden.
5 augustus 2016 13:55
Wat een hoop mieze reacties weer... Moet Sep dan voor een appel en een ei fietsen? Boom ging destijds voor meer en groter geld weg...
Hij krijgt nu de betaalde ondersteuning van zijn broer en heeft op zijn minst 2 goede 'knechten' in van Baarle en Langeveld, dit, een hoger salaris en het feit dat hij de ploeg al kent kunnen grote pluspunten zijn.
Dat Sep er na het klassieker seizoen voor spek en bonen bij fietst heb ik altijd een beetje jammer gevonden, beetje knechten voor Wippert die het niet afmaakt lijkt het wel.. Het team is wel niet zo'n verbetering als Trek, Sky of Etixx geweest waren...

Hoe dan ook blijf ik Sep volgen en ik acht de kans dat Sep die grote klassieker wint veel groter dan dat Boom dat gaat doen. (moet alleen langs Sagan zien te geraken...)
5 augustus 2016 13:57
Breshel, Van Baarle, Langeveld en Bauer zijn toch al 4 renners die Sep lang kunnen bijstaan, mits in vorm.
5 augustus 2016 14:02
Ik snap niet waarom iedereen Langeveld nog steeds een goede knecht noemt. Zijn laatste twee klassiekerseizoenen was hij niks meer waard..
5 augustus 2016 14:03
Had Vanmarcke enkel voor het geld gekozen was hij wel naar een ploeg als Astana of Bahrein gegaan.

Is net omgekeerd in dit geval. Vooral het gevoel lijkt me doorslaggevend geweest te zijn (ex-ploeg waar hij zijn eerste successen boekte en een mooie job voor zijn broer).
5 augustus 2016 14:07
Naar mijn idee gaat Sep er qua ondersteuning wel op voorruit. Met het wegvallen van Teunissen en Tjallingi valt een belangrijk deel van de klassiekerkern weg. Bovendien heeft Cannondale met mannen als van Baarle, Langeveld, en in zekere in Brechel renners die een finale kunnen openbreken en hun kopman kunnen ondersteunen. Iets wat hij bij tlj nu net miste (soms Wynants).
5 augustus 2016 14:09
Jammer, maar wel verwacht. Weet niet echt of dit nu een slimme overstap is. Hij zal het in de finale van de klassiekers waarschijnlijk toch weer min of meer in z'n eentje moeten opknappen en dat heeft hem de afgelopen jaren wel mooie klasseringen maar geen overwinning opgeleverd. Maar wie weet, als Van Baarle zich verder ontwikkelt en Breschel zijn ouder niveau weer terugvindt.
5 augustus 2016 14:10
@jessevdalen
Nou, wat een enorme rol speelden Teunissen en Tjallingii dit voorjaar... dat maakt dus niet zoveel uit. Wel is Van Baarle inderdaad een betere schaduwkopman dan LottoNL kan bieden.
5 augustus 2016 14:11
Onbegrijpelijke keuze....Blijf dan bij TLJ, waar je ook prima ondersteuning in het voorjaar hebt met Leezer, Wynants, Van Emden, Roossen en een eventuele aankoop...

Lijkt me een keuze voor de portemonnee
5 augustus 2016 14:11
Bizar, Zlatan Ibrahimovic gaat toch ook niet terug naar Ajax?
5 augustus 2016 14:14
Ik vindt het echt jammer om te lezen hoe renners als tankink van emden wynants leezer en wagner hier onderschat worden
5 augustus 2016 14:14
@pirazzi

Het verschil tussen Manchester United/Psg en Ajax is ook wel wat groter dan tussen Cannondale en Lotto-Jumbo.
5 augustus 2016 14:15
Qua ploeg niet de meest logische keuze. Maar dan zou zo maar de mogelijkheid om zijn broer mee te nemen, de doorslag kunnen hebben gegeven.
5 augustus 2016 14:16
Schandalig zijn broer mee te nemen! Het werk zo afnemen van mannen die er wel toe in staat zijn!
5 augustus 2016 14:19
Een vreemd onwezenlijk gevoel hangt hier. Het was al even duidelijk dat Vanmarcke nieuwe lucht wil opsnuiven en een pak meer poen wil pakken.
En met deze kopman, die er gegarandeerd staat, zoal de rest van de (voorjaars)ploeg van Cannondale er ook wel staan. Hij zal zeker het niveau van de rest optrekken.
5 augustus 2016 14:21
Een hoger salaris en een baantje voor z'n broer, maar sportief zeker geen vooruitgang.
5 augustus 2016 14:26
Breschel heeft eigenlijk ook maar een paar jaar goed gereden. Bij Saxo, in wat, laat ik zeggen, rumoerige tijden. Daar gaat Sep niet veel aan hebben.

Reacties zijn gesloten.