Selectie Israel Start-Up Nation rond na verlengingen Boivin en Hollenstein

maandag 30 november 2020 om 12:51
Selectie Israel Start-Up Nation rond na verlengingen Boivin en Hollenstein

Guillaume Boivin heeft een vernieuwd contract getekend - foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation heeft de selectie voor volgend seizoen compleet, nadat Guillaume Boivin en Reto Hollenstein met twee jaar bijtekenden. De Israëlische ploeg vangt het nieuwe jaar aan met 31 renners, met Chris Froome als boegbeeld. Later voegt ook Taj Jones zich bij het team.

Boivin maakt al bijna vanaf het begin deel uit van de ploeg. “Ik ben onder de indruk van de grote stappen die we elk jaar zetten en ik kijk ernaar uit om herenigd te worden met mijn goede vriend Michael Woods. Ik hoop dat ik samen met hem kan koersen en hem kan helpen aan succes”, laat de 31-jarige Canadese sprinter weten via de ploeg.

Hollenstein, die in augustus 35 werd, kwam vorig seizoen over van Katusha-Alpecin, dat ophield te bestaan. “Door de huidige situatie was het een uitdagend jaar, maar ik verloor nooit de focus en bleef vechten. Ik kijk uit naar volgend seizoen om met een sterke ploeg te koersen en te profiteren van de ervaring van Chris Froome.”

Negen nieuwkomers
Froome is een van de negen nieuwkomers, die Israel Start-Up Nation voor 2021 presenteerde. De viervoudige Tourwinnaar, die afkomstig is van INEOS Grenadiers, wordt de grote blikvanger bij de ploeg. Ook Patrick Bevin, Alessandro De Marchi, Carl Fredrik Hagen, Daryl Impey, Michael Woods en Sep Vanmarcke werden overgenomen van andere WorldTour-ploegen. Sebastian Berwick en Taj Jones komen over uit het continentale circuit.

Van een zevental renners neemt de ploeg na dit jaar afscheid. Rory Sutherland en Travis McCabe hangen hun fiets aan de haak, Nils Politt (BORA-hansgrohe) en Matteo Badilatti (Groupama-FDJ) hebben elders onderdak gevonden. Waar de wielertoekomst van Daniel Navarro, Mihkel Räim en Patrick Schelling (die gedurende het seizoen een schorsing van vier maanden uitzat voor het gebruik van Terbutaline) ligt, is vooralsnog niet bekend.

Israel Start-Up Nation heeft voor in januari een groot trainingskamp gepland in Israël. Daarvoor, op 12 december, komt de ploegleiding bijeen voor een meerdaags overleg, waarin de strategie, de tactieken en de wedstrijdprogramma’s van de renners worden doorgenomen.

Selectie Israel Start-Up Nation voor 2021
flag-fr Rudy Barbier
flag-au Sebastian Berwick
flag-nz Patrick Bevin
flag-be Jenthe Biermans
flag-ca Guillaume Boivin
flag-at Matthias Brändle
flag-ca Alexander Cataford
flag-it Davide Cimolai
flag-it Alessandro De Marchi
flag-gb Alex Dowsett
flag-il Itamar Einhorn
flag-gb Chris Froome
flag-il Omer Goldstein
flag-de André Greipel
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-be Ben Hermans
flag-fr Hugo Hofstetter
flag-ch Reto Hollenstein
flag-za Daryl Impey
flag-au Taj Jones – per 1 augustus
flag-ie Dan Martin
flag-lv Krists Neilands
flag-il Guy Niv
flag-ca James Piccoli
flag-fr Alexis Renard
flag-il Guy Sagiv
flag-ee Norman Vahtra
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-ca Michael Woods
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-de Rick Zabel

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dekens 30 november 2020 om 13:10

Wat een gevarieerde nationaliteiten zeg. Ben heel benieuwd hoe zij het volgend seizoen gaan doen. Als ik eerlijk ben, denk ik dat deze ploeg alleen maar voor spek en bonen mee doet met heel af een toe een etappe ergens in een mid-grote ronde.

0
Wheely 30 november 2020 om 13:28

Met Michael Woods, Dan Martin en als heuvelpiet Impey kunnen ze toch zeker wel scoren op bepaalde vlakken.

0
Kevin Lowagie 30 november 2020 om 13:36

Ik kijk uit naar de ontwikkeling van Sebastian Berwick.
Hij reed een fantastische Herald Sun Tour. Vooral in de etappe naar Falls Creek maakte hij het Hindley en Powless erg lastig.

0
Murcia 30 november 2020 om 13:47

Gemiddelde leeftijd 35. Ik verwacht er niet zoveel van. Adams kan alleen maar bidden dat Froome gaat presteren want ze hebben geen topsprinter, niet echt een ploeg voor het voorjaar en met Chris wordt het in de grote rondes ook behoudend koersen voor de rest. Alleen Woods kan in de heuvelklassiekers + etappes grote rondes prima meedoen voor zeges, misschien ook Martin.

0
AWestie 30 november 2020 om 13:49

Jammer dat Mihkel Räim niet mee mag blijven doen, is toch echt wel een nuttige hulp op kasseien e.d. en heeft van alle b-sprinters in deze selectie toch wel een van de betere papieren.

Verder ook interessant: het lijkt alsof meer teams tegen het max aantal renners gaat zitten (al kan ik dat nog niet echt staven aan cijfers). Dubbele programma’s draaien gaat nog niet heel makkelijk worden waarschijnlijk, dus dat wordt goed puzzelen om iedereen tevreden te houden.

0
kelderfan 30 november 2020 om 14:38

Toch een aardig ploegje met Froome, Woods, Dan Martin, Vanmarcke, Bevin en Hagen.
Die gaan er toch op vooruit en dat met 32 renners in deze corona-tijd.

0
Deo 30 november 2020 om 14:47

Inderdaad ze gaan er andermaal op vooruit. Mensen doen wel lachend over het aantal routiniers wat ze aantrekken maar de namen worden met het jaar groter.

0
doorak 30 november 2020 om 16:10

Deze ploeg kan meer verrassen dan zoals hier gemiddeld ervan wordt verwacht.
Het lullige is dat men niet zomaar even veel toppers in een ploeg kan aannnemen. Doet men dat wel zoals Sky/Ineos dan volgt er wederom allerlei hoon en complottheoriën. Maar is andersom dan brandt men graag de ploeg evengoed af.
Raar volk die romeinen.

0
ProfrondeZevenbergen 30 november 2020 om 21:23

Ik vind het ook wel een leuke ploeg. Wel veel oudjes. En dat terwijl de jeugd het de laatste jaren juist zo goed doet. We gaan het zien.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone