Selectie EF Education-NIPPO compleet na verlengen Alex Howes en Lachlan Morton

donderdag 6 januari 2022 om 09:32
Selectie EF Education-NIPPO compleet na verlengen Alex Howes en Lachlan Morton

foto: Cor Vos

EF Education-NIPPO heeft de selectie voor 2022 rond. Nadat eerder al elf nieuwkomers gepresenteerd werden en diverse coureurs bekendmaakten dat ze bij de ploeg zouden blijven, is nu duidelijk geworden dat ook Alex Howes en Lachlan Morton bijtekenen bij de Amerikaanse formatie. De ploeg zal zodoende uit 31 renners bestaan komend seizoen.

Howes behoort inmiddels tot het meubilair van het team van Jonathan Vaughters. De 34-jarige Amerikaan debuteerde in 2012 op profniveau voor het toenmalige Garmin-Barracuda, bleef bij de ploeg toen deze gesponsord werd door Cannondale en heeft ook alle jaren van EF Education First meegemaakt. In 2019 werd hij nationaal kampioen van de Verenigde Staten.

Ook Morton heeft al een lange geschiedenis met Vaughters. De inmiddels 30-jarige renner begon zijn carrière bij Garmin-Sharp, reed vervolgens enkele jaren bij andere ploegen en keerde in 2019 terug bij het toenmalige EF Education First. In 2016 won hij in dienst van het continentale Jelly Belly p/b Maxxis de Tour of Utah.

De laatste jaren rijdt Morton echter slechts een beperkt wegprogramma. In plaats daarvan richt de Australiër zich meer op extreme challenges. Zo reed hij afgelopen zomer een alternatieve Ronde van Frankrijk, waarbij hij in zijn eentje alle etappes van de Tour 2021 plus de verplaatsingen fietste.

Zoals gezegd, maakte EF Education-NIPPO eerder de komst van elf nieuwe renners bekend. Tot deze renners behoren onder andere Odd Christian Eiking, Esteban Chaves en Mark Padun. Ook de jonge Nederlander Marijn van den Berg maakte de stap naar de Amerikaanse ploeg. Belangrijke vertrekkers zijn er in de personen van Sergio Higuita (BORA-hansgrohe) en Lawson Craddock (BikeExchange).

Selectie EF Education-NIPPO
flag-co Daniel Arroyave
flag-it Alberto Bettiol
flag-ch Stefan Bissegger
flag-ec Jonathan Caicedo
flag-co Diego Camargo
flag-gb Simon Carr
flag-gb Hugh Carthy
flag-co Esteban Chaves
flag-gb Owain Doull
flag-no Odd Christian Eiking
flag-pt Ruben Guerreiro
flag-ie Ben Healy
flag-us Alex Howes
flag-be Jens Keukeleire
flag-er Merhawi Kudus
flag-nl  Sebastian Langeveld
flag-au Lachlan Morton
flag-jp Hideto Nakane
flag-dk Magnus Cort Nielsen
flag-ua Mark Padun
flag-us Neilson Powless
flag-us Sean Quinn
flag-de Jonas Rutsch
flag-nz Thomas Scully
flag-gb James Shaw
flag-de Georg Steinhauser
flag-co Rigoberto Urán
flag-dk Michael Valgren
flag-nl Marijn van den Berg
flag-nl Julius van den Berg
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

5 Reacties

Kerstie 6 januari 2022 om 10:19

Eerste voorspelling goed :)

Ze hebben trouwens het contract van El Fares de prullenbak ingesmeten

Scott Sunderland 6 januari 2022 om 12:51

Verrassend. El Fares had een doorlopend contract. Hij heeft ook best wat wedstrijden gereden afgelopen jaar en niet opvallend slecht volgens mij. Zou hij het contract zelf ingeleverd hebben misschien ? Hij is al 36 jaar.

Posterix 6 januari 2022 om 10:29

Ben benieuwd naar Magnus Cort Nielsen dit voorjaar, nu hij zich volledig op het voorjaar gaat richten.

jappe666 6 januari 2022 om 11:19

@redactie: Lachlan Morton is een Australiër, geen Amerikaan. Daarmee behouden ze toch nog hun Aussie-associatie, want anders voor het eerst sinds hun start als Slipstream geen Australiër in de selectie. In 2018 hadden ze er nog 6 rondrijden.
Daar waar ze vroeger voornamelijk Australisch-Amerikaans waren, is nu Colombiaans-Engels de bovenliggende nationaliteit. Erg divers gezelschap geworden trouwens na al hun exotische transfers, liefst 19 verschillende nationaliteiten.

Edwin Jansen 6 januari 2022 om 19:49

Denk dat beide heren wss dit jaar weer voor wat mooie beelden zullen zorgen voor de marketing afdeling van Cannondale. Kijk er al weer naar uit.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair