Seizoen mogelijk ten einde voor Theuns

Seizoen mogelijk ten einde voor Theuns

foto: Sirotti

maandag 18 juli 2016 om 09:56

Het seizoen 2016 zit er misschien wel op voor Edward Theuns. De 25-jarige Belg van Trek-Segafredo maakte in de individuele tijdrit van de Tour de France een harde val en brak daarbij een ruggenwervel. De operatie is voorspoedig verlopen, maar het is nog niet bekend wanneer hij weer kan koersen.

“Het zou wel eens kunnen dat hij dit seizoen niet meer in actie komt, maar het is nog te vroeg om daar definitieve uitspraken over te doen”, meldt Trek-Segafredo aan Sporza. “Een breuk in de ruggenwervel zal zeker enkele weken van herstel vragen. De revalidatie zal zijn tijd vragen en van fietsen zal een hele poos geen sprake zijn.”

In het ziekenhuis van Gent is de eerste drager van de witte jongerentrui van deze Tour geopereerd. Dit was nodig, aangezien de breuk niet stabiel was. De ingreep duurde drie uur. Theuns zal nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Turtlehead 18 juli 2016 om 11:26

Zonde. Ik was eerlijk gezegd verrast dat hij de Tourselectie haalde, maar hij was zeer goed. Hopelijk volledig herstel, misschien nog een paar koersen in dienst van een goede winter en dan knallen in het voorjaar.

0
Wheely 18 juli 2016 om 11:33

Was aan een zeer sterk seizoen bezig. Volgend jaar weer een stap zetten!

0
aeroventiel 18 juli 2016 om 11:55

Had nooit verwacht dat die het zo goed in de sprint zou doen, dat dat het meer een renner was voor hellende aankomsten en sprinten in kleinere groepen.
Maar erg zonde dat de tour zo moet eindigen voor zo jonge renner.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone