SEG Racing levert Schultz af als stagiair bij Orica-BikeExchange

SEG Racing levert Schultz af als stagiair bij Orica-BikeExchange

foto: Wouter Roosenboom/SEG Racing Academy

zaterdag 9 juli 2016 om 14:45

Nick Schultz komt vanaf 1 augustus uit als stagiair bij Orica-BikeExchange. De 21-jarige Australiër dankt zijn stagecontract aan een sterk seizoen in dienst van de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing Academy. Vorig jaar leverde dat team drie WorldTour-renners af.

White blij met Schultz
Ploegleider Matthew White laat in een persbericht van de Australische formatie weten dat hij de komst van Schultz toejuicht. “Hij ontwikkelt zich goed en wij zijn blij dat we hem de kans kunnen bieden om voor een WorldTour-team te rijden. Nick is een renner die in aanmerking komt voor het WK U23 later dit jaar. Samen met het nationale team van Australië en SEG Racing Academy hebben we een programma samengesteld waarmee hij zich optimaal kan voorbereiden op het einde van het seizoen. Nick maakt zijn debuut in de Vuelta a Burgos en rijdt nog een eendagskoers in september, gevolgd door de Japan Cup aan het einde van het jaar. Een goede mix om ervaring op te doen.” Schultz maakt vanaf het begin van dit seizoen deel uit van SEG Racing Academy, waardoor ze hem niet helemaal zelf hebben opgeleid.

Ronderenner
Schultz is een talent voor het rondewerk. In 2015 reed hij de Tour de l’Avenir, maar kon daar met een 51ste plek in het eindklassement nog niet imponeren. Dit jaar lukte dat wel. Hij fietste zich zelf in de top-10 van de eindklassementen in de Tour de Bretagne (2.2-koers, tiende. Winst in de laatste etappe), de zware Ronde de l’Isard (2.2U-koers, zevende), Ronde de l’Oise (2.2-koers, tiende) en de Oberösterreich Rundfahrt (2.2, tweede). “Ik ben erg verheugd met het feit dat ik me bij Orica-BikeExchange voeg als stagiair”, vertelt Schultz in hetzelfde persbericht. “Omdat ik uit Australië kom is het erg speciaal om mijn debuut bij dit team te maken. Ik krijg de ondersteuning en het vertrouwen van mensen die deel uit maken van een van de beste teams ter wereld. Ik hoop dat ik veel leer en progressie kan blijven maken. Dit is de volgende stap in mijn ontwikkeling.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone