SEG Racing Academy in 2019 met vijftien renners

donderdag 29 november 2018 om 13:09
SEG Racing Academy in 2019 met vijftien renners

Minne Verboom blijf bij SEG. foto: Marcel Koch

SEG Racing Academy heeft de selectie rond voor het seizoen 2019. Voor de Nederlandse continentale formatie komen komend jaar zeven Nederlanders uit. De ploeg heeft dit jaar vier renners afgeleverd bij een World Tour-team.


Edoardo Affini (Mitchelton-Scott), Cees Bol (Sunweb) en Stephen Williams (Bahrain-Merida) rijden in het nieuwe seizoen bij een ploeg van het hoogste niveau. Tijdens het afgelopen jaar deed ook Julius van den Berg al een stap hogerop, hij rijdt voor EF Education First.

Tegenover de in totaal zes vertrekkers, staat de komst van een zevental nieuwkomers. Twee Australiërs zullen het team komen versterken: Kaden Groves (Mitchelton-BikeExchange) en Alexander Evans (Mobius-BridgeLane). De andere nieuwskomers zijn de Hongaar Bernabás Peák (UCI WCC Mens team), de Portugees Tiago Antunes, de Brit Adam Hartley en de Nederlanders Jesper Rasch en Sven Burger (Tirol Cycling Team). Rasch en Antunes waren de afgelopen maanden al actief als stagiair bij de opleidingsploeg.

https://www.instagram.com/p/BquqEz3FaF1/

Dit artikel delen:

5 Reacties

Celestino 29 november 2018 om 14:18

Mooie selectie weer!

west 29 november 2018 om 15:51

Hebben ze daar geen behoefte aan een Van Hecke-achtige wegkapiteinsfiguur? Die meerdere seizoenen bij de ploeg blijft. Of rijden ze daarvoor teveel U23 wedstrijden?

KimJungPoels 29 november 2018 om 16:16

Erg goede selectie, ben hier meer van onder de indruk dan van het doorgaans enorm sterke team van Axeon.

kelderfan 29 november 2018 om 17:07

Met o.a. João Almeida, Mikkel Bjerg en Thomas Revard heeft Hagens Berman Axeon toch een prima team voor 2019.
Als er nog een plek vrij zou zijn bij Team Jumbo zou die Almeida toch niet verkeerd zijn.

Maar SEG heeft met Thymen Arensman en Marten Kooistra ook 2 talenten in hun stal.

KimJungPoels 29 november 2018 om 17:16

Axeon is ook zeker niet slecht. Maar Arensman is inderdaad een heel groot talent, Kooistra is erg goed, maar ook jongens als Groves en Dainese zijn echt leuke talenten. Vind dit team in de breedte gewoon wat meer potentie hebben dan het Axeon van 2019.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.