Schijfremmen houden het peloton bezig

Schijfremmen houden het peloton bezig
woensdag 2 december 2015 om 16:05

Afgelopen maandag maakte de UCI bekend dat zij schijfremmen nog niet direct invoeren in het peloton, maar dat men de testfase verlengt. Het blijft de gemoederen bezig houden, daar Trek Factory Racing heeft afgezien van een volgende test in de Tour Down Under.

Later in het seizoen weer testen
De Amerikaanse ploeg van Bauke Mollema was het eerste team dat mocht experimenteren met het gebruik van schijfremmen in het peloton. Markel Irizar reed ermee rond tijdens de Vuelta a España. Volgens Cyclingnews geeft Trek Factory Racing geen vervolg aan de testperiode tijdens de Australische rittenkoers, maar wil het materiaal later in het seizoen wel weer gaan uitproberen.

Nibali: ‘Hoort bij evolutie van de sport’
Hetzelfde medium vroeg ook Vincenzo Nibali naar zijn mening over schijfremmen. De Italiaan ziet het wel zitten: “Ik denk dat het hoort bij de evolutie van de sport en de fietsen. Ik heb nog nooit schijfremmen geprobeerd op mijn racefiets, dus dat is nieuw voor me. Op mountainbikes heb ik er wel ervaring mee en zijn ze fantastisch! Iedere renner heeft ook zijn eigen manier van remmen, dus zal het vooral wennen worden.”

CPA onderzoekt voorkeur peloton
Hoewel het een beetje mosterd na de maaltijd is (de UCI gaat nu voor volledige invoering in 2017), gaat het Cyclistes Professionnels Associés (CPA, internationale rennersvakbond) onder haar leden peilen in hoeverre zij überhaupt openstaan voor de invoering van schijfremmen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Skedel 2 december 2015 om 19:10

Zo moeilijk is het toch niet… Als ze allemaal met schijfremmen gaan rijden is het een stap vooruit maar individuele testjes (als persoon of team) zijn gewoon gevaarlijk voor iedereen.

Robs234 3 december 2015 om 00:15

In de Eneco Tour mocht Roompot al testen, dus Irizar was niet de eerste

Headlines

Materiaalzone

Populair