Schelling toont zich: “Kracht tekort toen Van Aert en Pidcock aanvielen”

woensdag 14 april 2021 om 19:56
Schelling toont zich: “Kracht tekort toen Van Aert en Pidcock aanvielen”

foto: Cor Vos

Ide Schelling kan tevreden terugkijken op zijn optreden in de Brabantse Pijl. In de finale maakte de Nederlander indruk door in zijn eentje van het peloton naar het elitegroepje met onder meer Wout van Aert en Tom Pidcock toe te rijden. Uiteindelijk kwam hij als vierde over de streep.

“Voor ons was het een goede wedstrijd”, zei de tweedejaars neoprof van BORA-hansgrohe na de koers. “In de eerste plaatselijke ronden probeerde ik energie te sparen, maar toen de wedstrijd echt serieus werd, wist ik dat ik wat moest doen. Anders zou ik mijn kansen kwijtspelen. Ik viel aan op de klim en slaagde erin het gaatje naar de kopgroep te dichten. Het was niet makkelijk, maar ik moet Jordi (Meeus, red.) bedanken voor zijn uitstekende werk.”

“Toen Van Aert en Pidcock aanvielen, zat ik recht achter ze en wilde ik ze volgen. Maar net op dat moment kwam ik kracht tekort en moest ik samen met de rest van de groep achtervolgen. Ook al werkten we goed samen, het was helaas niet genoeg om de drie terug te pakken. Toch wilde ik graag een mooie uitslag rijden, dus in de sprint om de vierde plaats heb ik alles gegeven. Dat het me lukte, maakt me best blij”, aldus Schelling.

Steffen Radochla, ploegleider van BORA-hansgrohe, zag zijn ploeg een degelijke koers afwerken. “We zijn erg tevreden met de vierde plaats van Ide. In de ontsnapping reed Jordi erg goed en hij heeft Ide geweldig geholpen om naar de eerste groep toe te springen. Met de pech van Nils Politt op de kasseien hadden we wat pech, maar uiteindelijk kunnen we erg blij zijn met de prestatie van de ploeg en met name met de uitslag van Ide.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

thorsen 14 april 2021 om 20:03

Die heeft echt een stap gezet dit jaar. Doet meestal gewoon zijn knechtenwerk, maar als hij zelf een uitslag mag rijden dan doet hij dat ook wel vaak. Dat zal de ploegleiding ook wel vertrouwen geven om hem vaker die rol te geven.

Oblomov 14 april 2021 om 20:12

Dat hij maar vaak als vrijbuiter mag rijden de komende jaren. Dan komen die overwinningen vanzelf wel, zeker met dat sprintje van hem.

Romāns Vainšteins 14 april 2021 om 20:16

Ging enorm veel van uit vandaag, topprestatie. vrije rol in de Amstel zou ik zeggen. Die heeft de vorm en goesting om zich te laten zien.

Qua stijl zit hij meteen bij de pelotonorks, en dat is geen belediging maar een pre.

sjoerdtjen 14 april 2021 om 22:20

Pelotonorks.. Haha mijn nominatie voor woord van het jaar.

OT: Veel belovend wat hij liet zien.
Lef, punch & doorzettingsvermogen. Gave renner, hopelijk maakt hij nog die ene stap!

Merlinappa 14 april 2021 om 20:26

Snelle groeicurve, die gaat hopelijk nog wel wat mooie overwinningen pakken. Vrije rol in Amstel zou leuk zijn, helemaal gezien het toch een stukkie korter is!

denistel 14 april 2021 om 20:50

zeer sterke finale gereden en een mooie 4e plaats en dat na
een serieuze achtervolging.

Wheely 14 april 2021 om 21:06

Als je naar zijn stijl keek en zag hoeveel die moest geven zou je niet denken dat hij de sprint van de achtervolgende groep nog ging winnen. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven!

Westland95 14 april 2021 om 21:21

Dit wordt een hele goede.

RidderSchwobin 14 april 2021 om 22:27

Echt met veel plezier naar hem gekeken en qua positionering zit het ook wel snor. Vlak voor de klimmetjes vanuit zo wat laatste wiel naar voren weten op te schuiven.

Onze nieuwe Mollema?

Sven.99 14 april 2021 om 22:45

Echt een groot talent deze jongen

Dikke vrouw 14 april 2021 om 22:53

Hoop klasse en karakter. Maar mag hopen dat ie beter wordt dan Tom Jelte, doet er me op een of andere manier aan denken

Limal 15 april 2021 om 06:46

Helemaal geen schande om niet meteen mee te kunnen met van Aert en Pidcock en de achtervolging nadien was heel sterk en mooi om volgen. Het werk dat Meeus daar nog kon opknappen mocht ook gezien worden.

Voor de Amstel stel ik een ‘Trofeo Baracchi’ voor met Mauri Vansevenant – stijlsgewijs niet om aan te zien, maar die zouden best een eindje ver komen.

josi 15 april 2021 om 07:55

Mooie coureur. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, zullen de overwinningen op een gegeven moment ook wel komen. Ik schrijf hem alvast met potlood op voor de WK-selectie.

platteprijs 15 april 2021 om 08:18

Was echt mooi om te zien hoe Meeus zich lek reed voor Schelling. Die twee kennen elkaar natuurlijk ook al sinds hun SEG-tijd.

Barry Batsbak 15 april 2021 om 08:25

Wat een leuke gozer. Rijdt echt een knap voorjaar. Groei-briljant.

Olly 15 april 2021 om 08:48

OT: Leuke renner waar idd veel vanuit gaat qua karakter en progressie.

Totaal off topic: Weet iemand hoe het met die zijn ploeggenoot “Wilco Kelderman” gaat, en wat hij nu precies heeft overgehouden van zijn val?

Japsie 15 april 2021 om 10:32

Pelotonork. Schitterend :)

Vigiroso1 15 april 2021 om 11:31

Olly, Ja ben ook benieuwd hoe het met Kelderman is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair