Scheldeprijs valt ten prooi aan Marcel Kittel, Van Poppel derde

woensdag 9 april 2014 om 17:12
Kittel scheldeprijs

foto: Sirotti

Marcel Kittel heeft met overmacht de 102de editie van de Scheldeprijs gewonnen. De Duitser van Giant-Shimano was in de straten van Schoten de snellere van Tyler Farrar en Danny van Poppel. Laatstgenoemde was daarmee de beste Nederlander, terwijl Theo Bos (20ste) er niet aan te pas kwam. Voor Kittel was het zijn derde zege op een rij.

Vroege vlucht van zes
Al vroeg tijdens deze Belgische semiklassieker was het raak voor de vluchters van de dag. De tweede poging om een kopgroep samen te stellen, bleek namelijk al voldoende. Luke Rowe (Sky), Jan Ghyselinck (Wanty-Groupe Gobert), Ivan Balykin (Rusvelo), Andrea Fedi (Neri Sottoli), Alessandro Bazzana (United Healthcare) en Dimitriy Groezdev (Astana) kleurden de dag. Zij kregen een maximale voorsprong van zo’n vijf minuten.

Geen valpartijen
Het peloton deed het rustig aan vandaag, maar hield de vluchters wel de gehele dag binnenschot. In tegenstelling tot afgelopen zondag werd er in de Scheldeprijs niet gevallen, wat toch opmerkelijk te noemen is. Ondertussen leek het een klassieke sprinterskoers te worden, maar de kopgroep gaf zich niet zo maar gewonnen.

Sterke Luke Rowe
Op tien kilometer van de meet was hun voorsprong nog altijd iets meer dan een minuut. Luke Rowe was de sterkste vooraan en besloot op zeven kilometer van de streep zijn weg solo te vervolgen. Bij zijn zes medevluchters was het beste er wel vanaf, het peloton naderde dan ook snel. De vijf kregen Rowe toch weer te pakken, met nog vier kilometer te gaan.

Toch een massasprint
Fedi was de volgende die het probeerde, maar Giant-Shimano en Ag2r La Mondiale brachten alles weer samen. Vervolgens maakten de mannen van Omega Pharma-Quick Step tempo. De Belgische ploeg gokte op oude rot Alssendro Petacchi. De Italiaan kwam er op de Churchilllaan echter niet aan te pas en moest zijn meerdere bekennen in Kittel. Hij won met speels gemak.

scheldeprijs poppel

flag-be Scheldeprijs 2014 (1.HC)
1. flag-de Marcel Kittel (Giant-Shimano) in 4u33m53s
2. flag-us Tyler Farrar (Garmin-Sharp) allen z.t.
3. flag-nl Danny van Poppel (Trek Factory Racing)
4. flag-it Alessandro Petacchi (Omega Pharma-Quick Step)
5. flag-ie Sam Bennett (Team NetApp-Endura)
6. flag-it Davide Appollonio (Ag2r La Mondiale)
7. flag-it Danilo Napolitano (Wanty-Groupe Gobert)
8. flag-it Andrea Guardini (Astana)
9. flag-fr Yannick Martinez (Team Europcar)
10. flag-it Matteo Pelucchi (IAM Cycling)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone