Scheldeprijs start opnieuw in Nederland

woensdag 23 januari 2019 om 12:58
Scheldeprijs start opnieuw in Nederland

De Scheldeprijs zal in 2019 opnieuw starten in Terneuzen, meldt de organisatie in een persbericht. Net als het voorbije seizoen is de Zeeuwse stad dus het vertrekpunt voor het officieuze WK voor sprinters, een koers van 203 kilometer. Op woensdag 10 april zoekt de organisatie een opvolger voor Fabio Jakobsen van Deceuninck-Quick-Step.

Langer verblijf in Zeeland
Na de start in Terneuzen, trekt het peloton nog goed 150 kilometer over Nederlands grondgebied. Dat is zo’n twintig kilometer meer dan in 2018. De samenwerking met de Provincie Zeeland is de organisatie van de Belgische eendagskoers goed bevallen. Vooral het vrijspel van de wind op de dijken en in de Zeeuwse polders kon hen bekoren. Daar werd de wedstrijd vorig jaar immers gekleurd. Via Woensdrecht steken de renners in Putte-Kappellen de grens over met België. De finish van de 107de editie van de Scheldeprijs ligt na twee lokale rondes koers traditiegetrouw op de Churchilllaan in Schoten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

EddyB1958 23 januari 2019 om 16:10

Na het incident van vorig jaar – er werden heel wat renners uit koers genomen omdat ze een gesloten spoorwegovergang negeerden – wilde de organisatie minder spoorwegovergangen. Die gaan nu van vier naar twee, maar daardoor moet er wel een extra lus van 20 kilometer gemaakt worden in Zeeland waardoor er een lokale ronde in Schoten sneuvelt. Bron Het Nieuwsblad

Bikeage 23 januari 2019 om 19:03

Als er maar meer kasseienstroken in Zeeuws-Vlaanderen in zitten dan!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair