Burgemeester zet streep door Nederlandse start Scheldeprijs

donderdag 1 oktober 2020 om 13:43
Burgemeester zet streep door Nederlandse start Scheldeprijs

foto: Cor Vos

De burgemeester van Terneuzen geeft geen vergunning voor de Scheldeprijs in zijn stad. Door de nieuwe coronamaatregelen in Nederland vindt burgemeester Jan Lonink het niet verantwoord om de wielerkoers op woensdag 14 oktober naar Terneuzen te laten komen.

“Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen, waaronder het weren van het publiek, te voldoen. Bovendien moet ook extra rekening worden gehouden met het maximumaantal personen dat aanwezig mag zijn als groep, en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is”, klinkt het vanuit de gemeente tegen PZC.

Sportwethouder Jack Begijn zegt in de Zeeuwse krant dat het een pijnlijke beslissing is. “Vooral gezien de eerdere succesvolle startedities in Terneuzen”, aldus Begijn. Eerder al werden ook de Nederlandse etappes in de BinckBank Tour geschrapt vanwege de verscherpte maatregelen.

Plan B
Bij Scheldeprijs-organisator Flanders Classics hadden ze nog hoop dat Terneuzen wel groen licht zou geven. “We bekijken ondertussen een plan B, maar onze voorkeur gaat nog steeds uit naar Terneuzen. Er wordt de komende dagen sowieso nog overleg gepleegd”, zei Tomas Van den Spiegel. De verwachting is nu dat de start verplaatst wordt naar België en dat de koers ook op Belgisch grondgebied blijft.

Dit artikel delen:

13 Reacties

ChassePatate 1 oktober 2020 om 14:09

Tsja, Binck Bank niet, AGR niet, dan kan de burgermeester van Terneuzen natuurlijk niet achterblijven…

SnellePelle 1 oktober 2020 om 14:18

En al die voetballers mogen uit hun woonoorden gewoon afreizen naar de stadions.

*Cynisme aan
Gelukkig zijn er in de voetbalwereld geen besmettingen geweest sinds het begin van de pandemie.
*cynisme uit

wielerliefhebbervandeweek 1 oktober 2020 om 14:30

Paniekvoetbal, uh wielrennen

Sven.99 1 oktober 2020 om 14:41

In frankrijk het hele land doorfietsen zonder maar ook 1 besmetting en in NL kunnen we het handjevol koersen wat we in dit land hebben niet organiseren. Wanbeleid ten top.

Eddy Vroemm 1 oktober 2020 om 15:04

Er was inderdaad geen enkele besmetting in de bubbels van de Tour. Echter het gaat hier over het elkaar besmetten van toeschouwers. Voor zover ik weet is er in Frankrijk niet getest of er bij TdF publiek besmet is geraakt. Was soms wel erg druk.

Verder ben ik het er wel mee eens dat dit soort beslissingen overdreven zijn. Publieksarme wedstrijden in de open lucht moeten georganiseerd kunnen worden.

Sven.99 1 oktober 2020 om 15:16

@eddy
Er staat in Nederland echt niemand langs de kant, vooral in dit weer. Is gewoon typisch Nederlands, burgemeesters die alles aflasten want dat is lekker makkelijk.

De Bezemwagen! 1 oktober 2020 om 14:53

Ik snap best dat je iets moet doen om het virus te stoppen maar of dit nou de oplossing is vraag ik mij toch wel af. Gelukkig weet het virus ook hoe de landsgrenzen lopen want 2 kilometer verder in België heb je het probleem niet meer.

finton 1 oktober 2020 om 14:55

In mei kwam er al een onderzoek dat je in de buitenlucht nauwelijks iemand kan besmetten. Is dat inmiddels teruggeroepen? Ik kan het niet vinden.
Zo nee, dan slaan die maatregelen natuurlijk nergens op:
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoek-nauwelijks-kans-op-besmetting-in-buitenlucht~b28c006b/

Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 14:56

De hoofdreden zal gewoon de handhaving zijn, nu ligt die kennelijk als verantwoordelijkheid bij de gemeenten en niet de overheid. Dat zal in België en Italië waarschijnlijk anders liggen dan?

Wheely 1 oktober 2020 om 15:26

Denk ik niet. In België en Italië hebben burgemeesters ook de Ronde van Wallonië en Lombardije geweigerd.

guyremgabdel 1 oktober 2020 om 17:23

De burgemeester in B en de sindaco in I hebben alle bevoegdheden in hun stad of gemeente. Als ze geen toelating uitschrijven om hun straten te gebruiken, kan je als organisator weinig doen. Enkel de minister van BZ staat er nog boven zoals in maart toen een algehele lockdown werd afgekondigd.

Derierre de la course 1 oktober 2020 om 17:46

Dit is gewoon indekken. Als er maar een half positief geval te herleiden is naar de start in zijn stad hangt ie. Want hij heeft de toestemming gegeven. Ik zou denk ik niet anders beslissen.

Westfalen 1 oktober 2020 om 21:53

Afgelasten is toch de makkelijke weg voor de burgemeester. Dan loop je geen enkel risico om in opspraak te komen zoals laatst in Tilburg.

Headlines

Materiaalzone

Populair