Schachmann slaat Tour de France over, gaat voor medaille in Tokio
foto: Cor Vos
dinsdag 20 april 2021 om 16:52

Schachmann slaat Tour de France over, gaat voor medaille in Tokio

Maximilian Schachmann slaat dit jaar de Tour de France over. De Duitse renner van BORA-hansgrohe vertelt in gesprek met Bild dat hij zich focust op de wegrit van de Olympische Spelen in Tokio.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De wedstrijd in Tokio heeft een klassiekerprofiel en kan mij liggen. Ik beschouw mij als een medaillekandidaat, op voorwaarde dat ik de hitte er de baas kan. De Tour de France en de Olympische Spelen, dat zou te veel zijn”, is Schachmann van mening.

De afgelopen weken heeft de heuvelspecialist van BORA-hansgrohe een goede vorm getoond. In Parijs-Nice wist Schachmann op de slotdag de eindzege te veroveren en in de Amstel Gold Race eindigde hij als derde. Deze week staat hij aan de start van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook de Ronde van Zwitserland in juni staat nog op zijn programma.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 april 2021 17:40
Een Tour zonder klassementsambities en tot halverwege week 3, lijkt bevorderlijk voor winstkansen in Tokio.
20 april 2021 18:00
Via een andere route voorbereiden kom je waarschijnlijk op een wat langere rustperiode. De wegrit is op 28 juli (tijdrit 25 juli, die zal Schachmann ook rijden neem ik aan). Wel leuk dat hij er een doel van maakt.

De Ronde van Zwitserland is een goede optie (week later dan Dauphine), 6 juni tot 13 juni maar daarna is de kalender vrij leeg. Eventueel kan het dan nog vrij ideaal qua timing via de Ronde van Oostenrijk (26 juni - 1 juli) als Bora daar aan de start komt, of de Sibiu Tour van 3 juli tot 6 juli waar Bora wel op de lijst staat.

Het zou me echter niet verbazen als Schachmann dan nu de Giro gaat doen eerlijk gezegd met daarna een rustperiode met eventueel nog de Baloise Belgium Tour, of alleen die Sibiu Tour.
    20 april 2021 19:48
    Na zo'n voorjaar lijkt het me verstandig om na Luik even een korte rustperiode in te lassen om daarna op te bouwen richting OS (Zwitserland, NK, Oostenrijk of Sibiu)
    20 april 2021 20:10
    Wat voor voorjaar? Iets van 14 koersdagen
    21 april 2021 08:18
    Klopt, maar wel redelijk intens lijkt me. Toch voor de eindzege gegaan in Parijs-Nice (en gewonnen) en gepiekt naar de heuvelklassiekers. Van Van Aert of van der Poel verwachten we toch ook niet dat die de Giro gaan rijden?
20 april 2021 19:47
Lijkt me verstandig; beter tijdig en uitgerust naar Tokyo afreizen dan met een Tour in de benen holderdebolder vertrekken en te snel moeten acclimatiseren.
20 april 2021 22:28
Hij is toch wel een outsider voor de spelen zeker met een specifieke voorbereiding.
15e op de UCI ranking en lijkt nog steeds beter te worden.

Reacties zijn gesloten.