Schachmann houdt stand op slotklim: “Een wandeling door de hel”

zaterdag 14 maart 2020 om 15:17
Schachmann houdt stand op slotklim: “Een wandeling door de hel”

foto: Cor Vos

Maximilian Schachmann moest in de slotkilometers hard werken om zijn eindzege in Parijs-Nice veilig te stellen. Toen concurrent Tiesj Benoot op anderhalf kilometer van de meet aanviel, kon de Duitser niet volgen. “Die laatste drie kilometer waren een wandeling door de hel, maar nu ben ik in de hemel.”

“En dat ondanks de pijn in mijn benen”, gaat hij verder. “Het was heel zwaar. Dit is ‘pas’ het vierde jaar in mijn carrière, maar dit is mijn allergrootste overwinning. En dat in een heel belangrijke wedstrijd.”

Schachmann ontpopt zich met deze overwinning tot klassementsrenner in spe. “Mensen hebben altijd getwijfeld of ik een klassementsrenner kon worden, en dan win ik nu hier een van de meest prestigieuze wedstrijden van een week”, jubelt de 26-jarige coureur in het flashinterview.

Tot slot wil de Duitser zijn ploeggenoten bedanken. “Ze hebben met drie coureurs de wedstrijd gecontroleerd”, eindigt hij. “Patrick Konrad, Felix Grosschartner en Michael Schwarzmann hebben heel goed werk verricht.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Polleke 14 maart 2020 om 16:47

Het is dat het nu ineens een randgebeuren geworden is maar…die val, die 3 km. regel, stof tot nadenken…

WernerFranke 14 maart 2020 om 16:49

Heeft het vooral geflikt in de eerste dagen tegen de wind, een van de weinigen die daar uit de problemen is kunnen blijven. Bergop was het noch vandaag noch gisteren heel indrukwekkend.

Martino87 14 maart 2020 om 18:28

Tijdrit was ook wel aardig toch?

VerstandOpNul 14 maart 2020 om 16:53

Nou, geniet ervan.. Ik schrijf je nog even niet op als kandidaat-winnaar voor eender welke GT als je het niet erg vindt..

Jacco van Stierop 14 maart 2020 om 17:12

Gewoon een goede renner, niet al te spectaculair, maar erg degelijk. Moet misschien nog wat beter worden in het spelletje hollen-en-stilstaan-bergop. Heeft buiten de koers een sympathieke uitstraling.
Opnieuw een erg fijne editie van Parijs- Nice.

hardfietser 14 maart 2020 om 17:16

Mooie overwinning van de nieuwe Maxman. Weet iemand trouwens wat er met Calmejane is gebeurd? Zat er gisteren nog goed bij en is nu niet gefinisht?

Chippen 14 maart 2020 om 17:28

hij is in ieder geval mee met zijn tijd, dramatisch op de grond gaan liggen als de allerbesten!

Headlines

Materiaalzone

Populair