Schaal Sels ingekort wegens ’te gevaarlijk’ parcours

Schaal Sels ingekort wegens ’te gevaarlijk’ parcours

Foto: Wielerflits

zondag 25 augustus 2019 om 12:56

Opschudding in de Schaal Sels vanmiddag. De wedstrijd werd na amper één ronde stilgelegd en vervolgens grondig ingekort omdat de renners de lokale omloop in Merksem te gevaarlijk vonden. De organisatie zag zich genoodzaakt om enkele gevaarlijke passages te schrappen, waardoor de wedstrijd nog amper 128 kilometer bedraagt.

Een opmerkelijk beeld: bij de eerste van tien geplande passages aan de aankomst in Merksem hielden de renners collectief halt. Zichtbaar verontwaardigd over de beveiliging van het parcours. “Levensgevaarlijk”, verklaarde Stijn Steels ons meteen. “Je kan hier misschien met een peloton van tachtig renners rondrijden, maar dit is echt te veel. Het parcours is veel te smal en sommige hindernissen zijn niet goed afgezet. Er zijn al zeker tien valpartijen gebeurd.”

Zijn Roompot-Charles-ploegmaat Boy van Poppel vulde aan: “Heel raar dat dit zomaar kan. Op de laatste lijn richting finish zijn er zelfs enkele bomen midden op de rijbaan niet goed afgezet. In de laatste kilometer gaan er tramsporen dwars over de weg. We hebben het nog geprobeerd, maar na al die valpartijen hebben we namens de renners beslist om hier aan de aankomst halt te houden.”

Voormalig Belgisch kampioen Preben Van Hecke ging vervolgens namens de renners in overleg met Nick Nuyens en Ben Simons van de organisatie en Staf Scheirlinckx van de rennersvakbond. Ze kwamen tot het besluit om een gevaarlijke passage op de Azijnbrug te schrappen en ook de passage aan de markt van Ekeren uit het parcours te weren. Vervolgens zou er een lokale ronde worden afgewerkt. Mochten er nog meer passages te gevaarlijk blijken, dan zouden de renners ook daar even halt houden. Dat gebeurde uiteindelijk slechts eenmaal.

Omstreeks 12.45 kwamen de renners zo weer bij de aankomst, waarna de beslissing viel dat er nog acht (ingekorte) ronden van 16 kilometer moesten worden afgelegd. Goed voor een totaal van 128 kilometer.

Dit artikel delen:

9 Reacties

xistnc 25 augustus 2019 om 13:01

Nick Nuyens heeft zijn zaakjes weer eens niet op orde… :o

0
KimJungPoels 25 augustus 2019 om 13:20

Of heeft ie ze juist wel op orde doordat hij in tegenstelling tot andere organisatoren tijdig in heeft gegrepen?

0
Emergo 25 augustus 2019 om 17:52

Nou mr KimJung, zo lust ik er nog wel een paar oftewel ….

0
TeamNL 25 augustus 2019 om 13:17

Ik ben aan het werk als seingever. Parcours is prima beveiligd alleen op sommige plekken is het parcours te smal.

0
xistnc 25 augustus 2019 om 16:13

Tja, als jij dat vindt… Wie zijn de renners dan om het niet veilig te vinden?

0
west 25 augustus 2019 om 13:22

Zoals ik al zei in de Binckbank: de UCI keurt ieder parcours goed, zolang je maar betaald.

0
Fast Freddy 25 augustus 2019 om 14:53

Of betaalt, da’s ook goed. Beter zelfs ;-)

0
wielrenner 25 augustus 2019 om 15:36

Na de herstart zijn er nog veel valpartijen geweest, n.b ook Stijn Steels die in dit artikel zijn zorgen uitspreekt. Verstandig van die renners die voortijdig afgestapt zijn. Je zou maar door zo’n dom georganiseerde koers de rest van het seizoen uitgeschakeld zijn.

0
SnellePelle 26 augustus 2019 om 13:11

Goede zaak!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone