Scandinavische tiendaagse voor vrouwen vanaf 2021 op wielerkalender

dinsdag 14 mei 2019 om 08:11
Scandinavische tiendaagse voor vrouwen vanaf 2021 op wielerkalender

foto: Cor Vos

Voorlopig is de Giro Rosa de enige tiendaagse etappekoers voor vrouwen, maar daar komt in 2021 verandering in. In Denemarken, Noorwegen en Zweden wordt dan namelijk de eerste editie van ‘Battle of North’ verreden. De organisatie sprak bij de presentatie van het project de wens uit om van de wedstrijd de vrouwelijke tegenhanger van de Tour de France te maken.

Voor de wedstrijd bundelen de Deense wielerbond en de Women’s WorldTour-organisaties van de Ladies Tour of Norway en Vårgårda hun krachten om een wedstrijd met tien ritten over elf dagen mogelijk te maken. De organisatie maakte bekend dat een WorldTour-status wordt geambieerd en tevens werd duidelijk dat de wedstrijd zou moeten starten in Denemarken.

‘Battle of North’, zoals de werktitel van de etappekoers luidt, denkt tijdens haar eerste editie drie etappes te kunnen organiseren in Denemarken en Zweden, waarna de ronde wordt afgesloten met vier dagen koers in Noorwegen. Veel details over de parcours zijn nog niet vrijgegeven, al ligt het voor de hand dat Vårgårda en Halden, het epicentrum van de Ladies Tour of Norway, ook in deze meerdaagse zullen worden aangedaan.

De wedstrijd zal in augustus plaatsvinden. Dit is de periode waarin ook dit jaar de Ladies Tour of Norway en het WorldTour-treffen in Vårgårda worden georganiseerd. Om de koers in beeld te brengen zal de organisatie samenwerken met de grootste tv-stations in de drie landen. “We verwachten de wereldtop aan het vertrek, duizenden toeschouwers langs de route en ook miljoenen kijkers voor de televisie”, spreekt Roy Moberg, koersdirecteur voor de Ladies Tour of Norway, zijn ambitie uit.

Dit artikel delen:

9 Reacties

josi 14 mei 2019 om 08:24

Edit redactie: zeker, bedankt!

0
Secondant 14 mei 2019 om 08:28

Prachtig. Nu nog meer op de TV graag. Zou het fantastisch vinden om met regelmaat een dameskoers op TV te zien. Zoals nu met de Giro bijvoorbeeld. In de eerste anderhalve week kun je prima een dameskoers uitzenden tot pakweg 4 uur, om vervolgens de laatste 1,5 uur van de Giro-etappe uit te zenden.

0
Koers 14 mei 2019 om 09:26

precies! en dan op de rustdag bij de heren plaats je de eindetappe, een mooie bergetappe, die uiteraard later aankomt zodat iedereen het goed kan zien

0
SolerEritrean 14 mei 2019 om 08:33

Leuke plek op de kalender, zou een mooie toevoeging zijn.

0
fietsvriend 14 mei 2019 om 08:39

Goeie zaak voor het (vrouwen)wielrennen, ook klasse dat de landelijke omroepen zich verbinden.

0
Tpinotfan 14 mei 2019 om 09:42

Dit is nou eens mooi nieuws. Hopelijk een groot succes, dan kan de ASO zich ook achter de oren gaan krabben.

0
LucasR 14 mei 2019 om 11:58

Gaaf!

0
Sephiroth 14 mei 2019 om 13:35

Zeer gaaf, ik ben erg benieuwd en ga zeker proberen te kijken waar mogelijk

0
Vlinder 14 mei 2019 om 21:12

Dat is fantastisch nieuws! Hopelijk kunnen we het hier in Nederland ook ergens goed volgen. Het duurt alleen nog wel ff.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone