Saxo Bank-Tinkoff Bank bevestigt aantrekken Bennati

vrijdag 14 september 2012 om 12:04

foto: Sirotti

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het dan ook echt officieel. Daniele Bennati komt Saxo Bank-Tinkoff Bank versterken voor de komende twee jaar. De 31-jarige Italiaan verlaat Radioshack-Nissan en zal volgend seizoen actief zijn voor de ploeg van Albert Contador. “Toen Bjarne Riis mij contacteerde, had ik meteen een uitstekend gevoel,” zegt Bennati op de site van de Deense ploeg.

“Het is als een droom die uitkomt om voor een team als Saxo Bank-Tinkoff Bank uit te mogen komen,” zo vervolgt Bennati. “Het wordt volgend jaar een erg belangrijk jaar. Ik zou zeggen dat 2013 het begin wordt van mijn ‘nieuwe’ carrière na een moeilijk seizoen, waar ik minder presteerde door gezondheidsproblemen. Ik ben een ervaren renner en ik heb mijn toekomstige werkgever, mijzelf en de wielersport nog steeds erg veel te bieden. Ik kan niet wachten om te beginnen met mijn nieuwe ploeg.”

Ook sportdirecteur Bjarni Riis is in zijn nopjes met de transfer: “Ik zie Bennati als een goede aanwinst voor ons team. Hij is ervaren, sterk en kan in zowel zware eendagswedstrijden als in etappekoersen goed uit de voeten. Hij liet in de afgelopen Vuelta zien dat hij kan sprinten met de beste en dat hij zelf resultaten kan rijden. Daarnaast is hij een goede helper voor teamgenoten bij het positioneren in het peloton en tijdens ploegentijdritten. Ik kijk ernaar uit om Bennati te verwelkomen bij onze ploeg.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair