‘Saxo Bank heeft Roche en Voigt in het vizier’

donderdag 26 juli 2012 om 19:17

foto: Sirotti

Nicolas Roche en Jens Voigt staan in de belangstelling van Saxo Bank. De Ier en de Duitser zijn in de ogen van teambaas Bjarne Riis de aangewezen personen om zijn Deense formatie te komen versterken. Dankzij de komst van co-sponsor Tinkoff Bank heeft Riis een stevig transferbudget tot zijn beschikking.

Roche heeft een aflopend contract bij zijn huidige werkgever AG2R La Mondiale. De 28-jarige renner – eerder deze maand nog twaalfde in de eindrangschikking van de Tour de France – zou volgens Velonation toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Saxo Bank lijkt de belangrijkste gegadigde om hem in te lijven.

Jens Voigt vertelde tegen het persbureau DPA een aanbod te hebben ontvangen van Bjarne Riis om zijn carrière in Deense dienst af te sluiten. De 40-jarige Duitser kreeg eveneens aanbiedingen zijn huidige ploeg RadioShack en Team Sky. Van het nieuwe, Duitse project Alpecin hoorde hij nog niets.

Naast Voigt en Roche hoopt Riis zich eveneens te verzekeren van de diensten van de Deen Jakob Fuglsang. Daarnaast zou ook Roman Kreuziger de ploeg komen versterken, al heeft de Tsjech tegen gesproken dat er al sprake is van een deal. Omdat transfers volgens de regels van de UCI pas vanaf 1 augustus officieel wereldkundig gemaakt mogen worden, kunnen de ploegen en de renners op dit moment nog niets bevestigen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll