Sanne van Paassen stopt met veldrijden

maandag 25 januari 2016 om 12:57
Sanne van Paassen stopt met veldrijden

foto: sannevanpaassen.nl

Sanne van Paassen gaat stoppen met veldrijden. De 27-jarige renster beëindigt haar profcarrière aan het einde van dit seizoen, laat ze weten op haar website.

“Aan ieder begin komt een einde. Vroeg of laat. Voor mij is nu de tijd gekomen voor mijn laatste crosswedstrijden”, schrijft ze op haar website. “Mijn lichaam geeft aan dat het genoeg is geweest en dat het tijd is voor nieuwe kansen en uitdagingen. Aan de ene kant merk ik dat ik fysiek niet meer de hoeveelheid wedstrijden aankan, aan de andere kant merk ik dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging en zin heb om mezelf maatschappelijk te gaan ontwikkelen. Tevens merk ik dat ikzelf veranderd ben en andere dingen op dit moment belangrijk vind in mijn leven. Vandaar deze keuze.”

Sinds 2008 is Van Paassen als prof actief in het veldrijden. Haar grootste overwinning dateert uit 2011 toen ze de wereldbeker won. Ze werd tevens twee keer vierde op een wereldkampioenschap. Naast sportief succes kende haar profloopbaan ook de nodige tegenslag. Twee jaar geleden lange tijd langs de kant met een zware beenblessure. Ze keerde daarna nooit meer terug op haar oude niveau. D

Van Paassen, die dit seizoen in het shirt van een zelf opgerichte ploeg fietst, gaat zich richten op een maatschappelijke carrière. Aanstaande zaterdag neemt ze deel aan haar laatste wereldkampioenschap.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Bravio 25 januari 2016 om 13:56

Leuke dame. Met alle liefde achter in haar wiel gezeten met trainingsrondjes ; ). Dit afscheid zagen we natuurlijk al aankomen.

HoofdIsVrij 25 januari 2016 om 14:15

Ze was erg talentvol, maar na haar zware blessure nooit meer op niveau teruggekomen.

Purito 25 januari 2016 om 15:05

Leuke spontane meid. En ook een verdomd goede veldrijdster.

En ik begrijp de keuze ook goed. Als je ooit de wereldbeker hebt gewonnen, en je jezelf kon scharen onder de beste veldrijdsters van de wereld, dan heeft het weinig zin om nu telkens maar voor een top-10 plaats te moeten vechten in de grotere crossen. Zeker ook omdat je na je wielercarrière alsnog het maatschappelijke leven in moet. Dan is nu toch het perfecte moment, in plaats van dat uit te stellen en maar te blijven rijden tegen beter weten in.

Frits des Jeux 25 januari 2016 om 15:38

Heb niet bijzonder veel met deze tak van sport, maar heb van haar altijd genoten. Vooral als mens. Een bijzonder positief ingesteld mens dat het voorbeeld mag zijn voor vele anderen. Haar doorzettingsvermogen, positivisme gaan we missen in de sport! Het ga je goed Sanne!

Pizzi 25 januari 2016 om 20:51

Wat een lieffie.

oborobo 27 januari 2016 om 13:54

Is ze nog vrij?

Headlines

Materiaalzone

Populair